Opublikowano 17 Lutego 201016 l Witam. Od jakiegos czasu mam nastepujacy problem. Po wylaczeniu stacyjki i chwili jak zgasly sie swiatla w kabinie gdzies pod kierownica tykał bardzo szybko (chyba jakis przekaznik), po odpaleniu oswietlenia w kabinie przekaznik zaczal tykac znowu, oczywiscie jak auto bylo odpalone to tykania nie bylo. Na chwile obecna tykania nie ma ale i oswietlenia kabiny rowniez. Wszytskie czerwone ikonki, podswietlenia diody (wszystko co czerwone) swieci, natomiast same zarowki w kabinie przestaly. Czy ktos ma jakis pomysl?? Lub wie czy za to odpowiedzialne sa jakies przekazniki?? Sprawidzilem chyba wszystkie bezpieczniki i sa OK. Prosze o jakies info, ew. pomoc. Pozdrowki KERCZI
Opublikowano 17 Lutego 201016 l Proponuje podpięcie pod VAG. U mnie był podobny objaw jak do zamka drzwi psiknąłem WD40 i zrobiło się zwarcie w "wyłączniku drzwiowym w zamku". Oświetlenie wnętrza też cały czas mrugało, było słychać tykający przekaźnik, centralny się zamykał i otwierał. W "zamku centralnym" [35-Central Locks] był błąd właśnie tego wyłącznika drzwi kierowcy (zwarcie z masą czy jakoś tak, już nie pamiętam). Zdjąłem tapicerkę drzwi, przeczyściłem wszystko i do dziś jest ok. Pozdrawiam.
Opublikowano 18 Lutego 201016 l Autor AZ JUTRO ZOBACZE BO NIE WIEM CZY TO MA ZWIAZEK Z TYM ale tylne drzwi mi sie nie zamykaja :/ tak czy inaczej dzieki
Opublikowano 18 Lutego 201016 l ... tylne drzwi mi sie nie zamykaja ... To jak jeździsz ? Z otwartymi ?
Opublikowano 18 Lutego 201016 l Autor ... tylne drzwi mi sie nie zamykaja ... To jak jeździsz ? Z otwartymi ? centralny centralny ;p
Opublikowano 18 Lutego 201016 l centralny centralny ;p Wiem, wiem Najpierw podepnij VAG, uważam, że wskaże winowajcę Pozdrawiam
Opublikowano 19 Lutego 201016 l Autor no problem jest bardziej zlozony bo niestety nie moge VAGiem wejsc w 35 CENTRALNY ZAMEK :/ Nie wiem juz co zrobic
Opublikowano 21 Lutego 201016 l Autor pamietasz kanal? [br]Dopisany: 20 Luty 2010, 11:37_________________________________________________niestety centralnym sie nie polaczylem. Jak wchodze w modul komfortu mam taki blad: 00532 - Napiecie zasilajace 37 -00 - Uszkodzony
Opublikowano 21 Lutego 201016 l No i wszystko jasne. "37 -00 - Uszkodzony" tester już się chyba jasno wyraził gdzie szukać?
Opublikowano 21 Lutego 201016 l Autor No nie strasz ze modul komfortu mi uwalilo??? I wszystko inne by dzialalo normalnie??
Opublikowano 21 Lutego 201016 l Tak. Moduły w drzwiach (zamki,szyby) komunikują się po canie ze sobą niezaleznie. Moduł komfortu odpowiada za sterowanie pilotem, domykaniem szyb, oświetleniem itp itd. Czeka cie rwanie podłogi
Opublikowano 21 Lutego 201016 l Myślałem, że przyczyną będzie wyłącznik drzwiowy (jakieś zwarcie) ale jak widzę przyczyna tkwi w module Jeszcze nadzieja, że zawilgocony i po wysuszeniu, sprawdzeniu wszystkich lutów odżyje