Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Pompka działa, centralny nie zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu wystąpił u mnie problem z pompką centralnego zamka. Magik mi przeczyścił ją, przelutował zimne luty i działa ale na krótko spinana. Nie działa podpięta do samochodu. Podpinam kostkę od zasilania, od sterowników zamków i nie dzieje się nic. Co sprawdzić? Niestety magik póki co nie ma czasu(sesja itp). Brak centralnego zaczyna być uciążliwy..

Opublikowano

silniczek sprawny? jeśli tak, to twoim problemem prawdopodobnie są 3 przekaźniki na płytce w pompie, częsta przypadłość w starych modelach.

poszukaj na audi80.pl, tam jest sporo na ten temat

Opublikowano
  • Autor

Kolega rozebrał pompkę i zrobił co było do zrobienia. Podpiął powpinał wtyczki a mnie kazał przekręcać kluczyk w drzwiach. Raz na kilkanaście prób zamknęło wszystkie drzwi. Stwierdził, że prawdopodobnie jest coś nie tak z połączeniami w instalacji, a że pompka jest sprawna. Niestety nie mam skąd wziąć pompki na podmianę. Forum http://www.audi80.pl przejrzałem i znalazłem parę podobnych do mojego problemów ale bez konkretów np co znaczy:

zaczął bym od sprawdzenia krańcówek

Domyślam się, że chodzi o krańcówki w drzwiach ale jak je sprawdzić?

sprawdzić sygnały dochodzące do pompki

Mam miernik uniwersalny co mogę nim sprawdzić?

Opublikowano
  • Autor

A jak sprawdzić w domu przekaźniki? Boję się, że wykończę tą pompkę do reszty :decayed:

Opublikowano

No ten silniczek można łatwo wykończyć. W 80ce nie kombinowałem za dużo tylko wylutowałem 1 przekaźnik, podjechałem do ogarniętego elektronika i mi dobrał odpowiedni przekaźnik. Reszta w linku co wyżej wysłałem. Jeśli twoja płytka w pompce wygląda tak jak ta z forum 80, objawy podobne, to się nie zastanawiaj.

Pozdr

Opublikowano

Nie chciałbym Ci zaśmiecać wątku ale mam podobny problem :wallbash: pompka słychać że pracuje, z kluczyka zamyka mi wszystkie drzwi a z pilota nic sie nie zamyka, baterie w pilocie wymieniłem ale to chyba grubszy broblem bo i tak musze z kluczyka zamykać i otwierać :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

U mnie nie działa ani z pilota ani z kluczyka. Najgorzej jak trzeba coś do bagażnika włożyć albo zatankować.. trzeba ciągnąć i dmuchać w rurki. Może w sobotę podjadę do kogoś kumatego i mi zajrzy do tego centralnego bo robi się to lekko denerwujące. :disgust:

Opublikowano

z tym dmuchaniem w rurki to nie pomyslalem, nikt tez mi tego nie napisal na forum jak zapytalem a mialem problem z dostaniem sie do bagaznika i przy tankowaniu hy, w tym drugim pomogl srubokret a w pierwszym to juz grubsza sprawa. Pomogla nowa pompka.

Opublikowano

koledzy ja miałem podobny problem, tylko on u mnie występował jak demontowałem boczek w drzwiach i zle załozylem linke od otwierania lub zle spasowalem ten bolec do zamykania co wystaje z boczka.

objaw był taki że zamykał, te bolce sie ruszyły ale nie dał rady zamknąć.

a może tloczki w drzwiach lub przewod powietrzny jest nie szczelny?

Opublikowano

jesli w tych przewodach bylby jakis plyn, bylo by latwiej ze znalezieniem przecieku

Opublikowano

z tym dmuchaniem w rurki to nie pomyslalem, nikt tez mi tego nie napisal na forum jak zapytalem a mialem problem z dostaniem sie do bagaznika i przy tankowaniu hy, w tym drugim pomogl srubokret a w pierwszym to juz grubsza sprawa. Pomogla nowa pompka.

kiedyś zajechałem na orlen z padniętą pompką i zonk, klapka nie chce sie otworzyć :decayed:, w domu dmuchałem zasysałem i poszła

koledzy ja miałem podobny problem, tylko on u mnie występował jak demontowałem boczek w drzwiach i zle załozylem linke od otwierania lub zle spasowalem ten bolec do zamykania co wystaje z boczka.

objaw był taki że zamykał, te bolce sie ruszyły ale nie dał rady zamknąć.

a może tloczki w drzwiach lub przewod powietrzny jest nie szczelny?

tłoczek w drzwiach od kierowcy rozbierałem i coś musiałem sknocić, bo przy zamykaniu pogwizduje z lekka, ale zamyka

jesli w tych przewodach bylby jakis plyn, bylo by latwiej ze znalezieniem przecieku

ale to już nie byłaby pneumatyka

Opublikowano

tez wlasnie zajechalem pod stacje i z nalewakiem w reku siegnalem do klapki i zonk :) no ale ten zamek nie sprawial wiekszych problemow i tego szpikulca wygiac sie da bez wiekszych problemow i wgiac z powrotem tak jak byl. Mi padlo cos w pompce dzien po tym jak rozebralem boczki w poszukiwaniu przecieku, problem w tym ze wszstkie te przewody wygladaja jak nowe i nic nie znalazlem a przeciek najwyrazniej gdzies jest dalej bo pompka chodzi jeszcze po otwarciu/zamknieciu zamka. Tak sie zastanawiam czy nie ma na o wplywu zaciety zamek bagaznika, ni emoge przekrecic w nim kluczyka, ale moge go otworzyc po otwarciu drzwi z centralnego. Jak myslicie?