djwoda Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Witam, wszystkich. Jak w temacie, chodzi mi o wymianę całego lusterka. Niestety nie znalazłem takiego rozwiązania na forum dla B6. Próbowałem w jakiś sposób zdjąć tapicerkę drzwiową ale nie znalazłem więcej śrubek niż krzyżak na dole atrapy po odkręceniu którego nie udało mi się ściągnąć obudowy. Proszę o pomoc. [mod]Jak myslisz po co powstal dzial warsztat..? Po to, zeby dzielic sie swoimi pracami. A nie po to zeby pytac jak cos zrobic.[/mod]
fayera Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Zacznij od trójkąta wewnętrz auta,ale tak jak mod Ci pisze napewno było...
Pawlo 2004 Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Zeby odkręcić lusterko musisz ściągnąć tapicerke bo musisz odłączyć kable od lusterka. śrubki od tapicerki masz pod listwą ozdobną (sztuk 4) która jest na wciskach (schodzi bezproblemowo) nastepnie pod uchwytem drzwi masz jajowatą zaślepke pod którą też jest śruba no i jedna jest na samym dole która znalazłeś sam :oklaski: Ale na tym sie nie kończy, pozostaje "wyrwać" tapicerke z wcisków co jest bardzo trudne i w okresie zimowym kiedy jest zimno ciezko sie to robi a do tego pekaja wciski które mozesz zakupić w ASO za 1,50zł sztukę. do zerwanie tapicerki potrzeba duzo siły, wiec jak odkręcisz te srubki to ciagnij od dołu ile masz pary w rekach bo oprócz wcisków nic wiecej juz jej nie trzyma jak puści to bedzie hałas jakby sie plastiki łamały ale oczywiście nic sie nie połamie, no... poza wciskami o których pisałem wyzej po wszystkim podnosisz tapicerke troszeczkę do góry zeby wychaczyć ją z rantu przy szybie, odpinasz ciegno od klamki, kable od szyb i to tyle co do tapicerki. Następnie odklejasz pianke wygłuszającą, odpinasz kostki od lusterka, odkręcasz lusterko (śruby wkręcane na torxa nie pamietam teraz ile dokładnie tych śrub ale są 2 albo 3) i to po wszystkim. Ściaganie tapicerki komuś kto już to robił zajmuje 5 minut z przerwa na browarka
siemian Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 uważaj na cięgno od klamki jak bedziesz go odpinał. Ja ostatnio o 1 w nocy na szybko zmieniałem głośniki, zle chwyciłem cięgno i go pokrzywiłem. Teraz klamka nie zawsze wraca Musze to poprostować, ale w nocy mi się nie chciało bo musiałem rano iść do pracy.
Rekomendowane odpowiedzi