Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] ITG olejek?? ITG vs. K&N

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem zapytać czy są jakieś przeciwskazania do nasączenia gąbkowego filtra ITG olejkiem K&N??

Pytam bo mam taki olejek, a jak zamawiałem filtr ITG to oczywiście sie zwiesiłem i zapomniałem zamówić olejek z ITG :P Z drugiej stron zastanawia mnie praktyczna różnica jaka jest między olejkiem K&N i ITG bo wiadomo, że każda firma będzie polecała swój produkt do użycia.

Może ktoś używał jednego i drugiego i jest wstanie wyjaśnić rożnice (gęstość, lepkość, itp. i jak sie to sprawdza w praktyce)??

Proszę nie pisać że jeden olejek jest do filtrów gąbkowych a drugi do bawełnianych i dlatego nie można bo wiadomo że każda firma tak napisze jeśli produkuje dany typ filtrów :P

Pozdro :)

Opublikowano

A czy nie sądzisz, że było to też jakoś testowane, skoro firma tak podaje w opisie?? A nie tylko chodzi o ochronę marki??

Ja używam olejku JDR-2 ITG i sobie bardzo chwalę. Jest to olejek do codziennego użytku, olejek ten jest w sprayu i łatwo się go rozprowadza. Ponad to 15 minut po spryskaniu olejek zastyga i wytwarza lepką powierzchnię (coś jak lep na muchy) do której klei się jak wiadomo cały brud i kurz.

Używam filtra ITG z olejkiem JDR-2 od 1,5 roku i zrobiłem już na nim prawie 50k km i jak na razie nie ma żadnych problemów z przepływką(jak co niektórzy piszą że "przepływka pada na stożku" ), a syfu w dolocie brak, czyściutko!!

Czy olejek K&N podobnie zastyga tworząc tak samo lepką powierzchnię i czy daje tak samo dobrą ochronę na gąbce to ci nie powiem bo nie testowałem. Myślę poza tym, że 30zł czy ile on tam kosztuje bo nawet nie pamiętam za 1 puszkę spray-u olejku który wystarcza na ~5-6 nasączeń to nie majątek i nie warto sobie tym głowy zawracać tylko po prostu kupić JDR-2 który został na pewno wytworzony pod filtr gąbkowy i daje żądaną ochronę na gąbce. Tym bardziej, że nasączasz co wymianę oleju silnikowego.