Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pytanie o panel sterowania szyberdachu i lampkę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

obawiam się że różnice mogą być w zaczepach. Ja kiedyś chciałem założyć coś takiego z passata i niby było ok bo wszystko działało ale minimalnie odstawało to od tapicerki więc wątpię. Są spore różnice w wyglądzie z tego co widzę.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ten który pokazałeś prawie na pewno pasować nie będzie.

Ja właśnie założyłem panel z Passata B5, który de facto jest dużo ładniejszy niż ten w Audi i o wiele trwalszy - nie wyciera się ta paskudna guma na nim bo jest po prostu z ładnego tworzywa.

Zgadza się to co mówi Jurekh - panel pasuje i wszystko działa idealnie - szyberdach oraz lampki (kostki są identyczne) - jednak panel minimalnie odstaje od tapicerki - nie jest to mocno uciążliwe więc na razie tak to zostawiłem, ale niedługo spróbuję coś z tym zrobić.

Przy okazji podłączę się pod temat - czy ktoś z forumowiczów montował u siebie lampkę oświetlenia wnętrza ze sterowaniem szyberdachem od Passata bądź Golfa IV i rozwiązał kwestię tego lekkiego odstawania od tapicerki ? Może da się coś z tym w łatwy sposób zrobić ?

Opublikowano

Kolego lutas, możesz wkleić jakąś fotkę, jak to u Ciebie wygląda, bo zaczyna mnie już drażnić ta schodząca guma :sick3:, i może bym też od Paska zaadaptował :good:

Opublikowano

Jutro zapodam zdjęcie, wygląda to dużo ładniej niż oryginalny panel z A4.

Opublikowano

no mój już jest w opłakanym stanie, przez zimę to nie przeszkadzało, ale teraz trzeba będzie go częściej używać, a to razi, albo założę ten od paska, albo ściągnę tą gumę i spróbuję to maznąć w jakiś kolorek :gwizdanie:

Opublikowano

Obiecane fotki.

Nowy panel od Passata B5:

lampka1.jpg

oryginalny panel dla porównania:

lampka2.jpg

Moim zdaniem różnica jest znaczna na korzyść Passata, kostki pasują Plug&Play, wymiary panelu również identyczne.

Żeby panel z Passata dochodził do końca - należy odgiąć, albo wręcz spiłować dwa plastikowe "trzymacze" płytki drukowanej. To jedyne niezbędne "rezanie" przy tej operacji.

A efekt jest naprawdę dobry :cool1:

Opublikowano

no jest nieźle, to żeś mi dał nowego moda :kox:

Opublikowano

Polecam, pracy jest przy tym na 10 minut, a efekt naprawdę dobry. Tym bardziej że oryginalnego ładnego panelu od Audi praktycznie nie da się dostać. Są one badziewnie wykonane i na każdym ta guma jest "odłażąca".

Opublikowano

a ile dałeś za ten od paska :wink4:, kupowałeś w ASO, czy na allegro.pl

Opublikowano

Dzięki, wielkie :wink4:, Już kupione :kox:, jak tylko dojdzie to zakładam :naughty:, może sobie odrazu dorezam LEDOWE podświetlenie :gwizdanie:

Opublikowano

Proszę bardzo - zaznaczyłem na zdjęciu:

trzymacze.jpg

Lampkę kupowałem na Allegro, zapłaciłem 50zł. W ASO nawet nie śmiałbym zapytać o cenę :no:

Nie podoba mi się jednak lampka z fotki powyżej bo ma inaczej rozwiązany kabel i wtyczkę od sterowania szyberdachem. Zanim kupicie to sprawdźcie u siebie w oryginale jak to wygląda.

Czy to aby na pewno z Passata B5?

Opublikowano

Ja właśnie dziś wyczyściłem do zera z tej gumy cały panel i wyszło świetnie :D Teraz nie ma się co wytrzeć ;)

Opublikowano

Ale i napisów nie ma na nim zapewne żadnych :tongue4:

Opublikowano

trzymacze.jpg

Lampkę kupowałem na Allegro, zapłaciłem 50zł. W ASO nawet nie śmiałbym zapytać o cenę :no:

Nie podoba mi się jednak lampka z fotki powyżej bo ma inaczej rozwiązany kabel i wtyczkę od sterowania szyberdachem. Zanim kupicie to sprawdźcie u siebie w oryginale jak to wygląda.

przyjdzie to zobaczymy, co z tego będzie najwyżej się coś przyreza :wink4:[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2010, 19:12_________________________________________________Lutas , a masz może fotkę tej swojej :naughty:

Opublikowano

Lutas , a masz może fotkę tej swojej

Jest kilka postów wcześniej - już zamontowana - fotki tyłu nie zrobiłem bo już mi się nie chce jej ściągać. Kilka następnych modów czeka więc czasu ciągle brak :naughty:

Opublikowano

ok spoko :wink4:[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2010, 19:06_________________________________________________

trzymacze.jpg

miałeś rację, kostka do szyberdachu jest inna, ale jutro to ogarnę, przelutuję kabelki do tej od paska, i mam nadzieje będzie śmigać, dzisiaj mi się już nie chce z tym bawić :wink4:, jak ogarnę i będzie śmigać to wkleję efekty :tongue4:

Opublikowano

jak ogarnę i będzie śmigać to wkleję efekty

Pochwal się jak ci wyszło. Ja zamiast gdzieś wyjechać w długi weekend posiedzę w garażu bo mam parę rzeczy do zrobienia, m.in zakładam FIS :naughty:.

Opublikowano

postaram się to jutro ogarnąć, zrobię małe fotostory, pasuje mi się z tym wyrobić bo na weekend mam zaplanowany wypad w góry :gwizdanie:[br]Dopisany: 30 Kwiecień 2010, 00:09_________________________________________________No to ja już po rezanku lampki i jet pięknie :kox:

dsc3838.jpg

dsc3836.jpg

Dla porównania

dsc3829.jpg

A tu rezanko, przelutowanie wtyczki do płytki sterowania od Paska :wink4:

dsc3826.jpg

Działa elegancko, lecz jeśli ktoś bedzie kupował, radzę dokładnie oglądnąć lampkę, bo można kupić już z taką wtyczką, i wtedy pasuje p&p :good: