Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klima nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

klimatyzacja u mnie nie działa. Sprzęgło klimy zgodnie z listą kodów klimatronika (29 Prędkość obrotowa kompresora klimatyzacji - równy obrotom silnika x 1.2 (RPM)) cały czas wskazuje na 0. Powietrze z nawiewu nie jest zbyt zimne. Zacząłem więc diagnozować problem i oto co wykonałem do tej pory:

- gdy wklepie w klimatroniku kod 52 (52 Kanał graficzny 1 – pod warunkiem, że kompresor klimatyzacji jest wyłączony – wyświetli się 88.8.

Zobacz poniżej.) to wyświetla mi "5", a w opisie nie ma w ogóle takiej wartości;

- gdy sprawdzam listę błędów na kanale 1 to wyświetla mi się 5.1 (05.1 (G17) Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągła przerwa, *05.1 (zobacz poniżej)

Tyle na razie zdiagnozowałem. Prosiłbym o wyjaśnienie czemu wyświetla mi wartość "5" i czy brak załączenia się kompresora może wynikać z przerwy na czujniku G17? Czy to może oznaczać że czujnik jest wypięty? Gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik i czy może ktoś podać dokładnie jaki to jest czujnik? (może jakiś link z allegro).

Opublikowano

Witam

Mnie też dopadł problem z klimą.

Objawy: po włączeniu zapala się śnieżynka, załącza się wentylator chłodnicy, przestawiają się klapy w nagrzewnicy ale niestety nie załącza się sprężarka (brak napięcia na przewodzie).

Pojechałem wczoraj do mechanika i tu zaskoczenie - brak cieczy :(

Okazało się że chłodnica jest dziurawa a dokładnie utleniona co raczej nadaje się na śmietnik.

Chłodnice kupowałem równo rok temu niestety jedną z najtańszych. Zainteresowanym mogę podać usera Allegro od którego lepiej nie kupować.

Mnie czeka teraz kolejny wydatek. Oszczędność wyszła bokiem :)