Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Felgi do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Kolegów forum :hi: wyszukałem mnóstwo na forum o rozmiarach felg,ale nie pewność dalej została...mianowicie...znalazłem ofertę na allegro http://www.allegro.pl/item975484629_audi_a3_a4_a5_a6_a8_245_40_18_zima_okkozja.html#gallery felg i zastanawia mnie to czy szerokość 8.5J to nie za dużo i czy to ET29 będzie ok? bo od moich znajomych słyszałem tyle różnych opinii że zwariowałem już...dzięki za pomoc i pozdro :cool1:

Opublikowano

Przy takim ET i przy takiej szer. nie ma szans :(

Opublikowano
  • Autor

no właśnie tak też myślę...cosik mi tu nie pasuje :naughty: ale nie ma to jak zawsze się doradzić kolegów na forum...bo w sumie się zastanawiałem jakie powinno być idealne zestawienie do felg i opon 225/18/40/ mam na myśli jakie powinno być Et i szerokość? wydaje mi się że szerokość 8J a ET? w sumie dużo wyszukałem przez opcje:) :szukaj: ale żadnego idealnego podanego rozmiaru na fele 18" do B6 bo tylko taki wzór mnie interesuje jaki podałem w linku

Opublikowano

ET od 35 do 45 ale na felgę 8'' najlepiej byłoby 235/40/R18

Opublikowano

Eeeee tam nie wejdzie :naughty:

Zobacz na ten setup:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_asn_audi_a4_b6_30v6_quattro_18_bbs_lm-t101547.0.html

To jest na tyle 9" i ET32 :kox: i wystaje jakieś 10 mm na jednej stronie bez ustawionej zbieżności. Do tego z tego co pamiętam jest dystans założony. dobra gleba, twarda zawieszka i się zmieści wszystko :wink4: tylko nie wiadomo jak z komfortem :decayed:

Na 8,5" szerokości najlepiej 235/40, na 8" - 225/40

Opublikowano

:thumbdown:

czego to ludzie nie wymyślą :naughty:

ale leon ma chyba serię???

Opublikowano

jaką serie? :wink4:

zawias

a te fele to może na tył wciśniesz ale na przód to już bedzie lipa

Opublikowano
  • Autor

zawias mam seryjny chciałem kupić taki zestaw 225/40/18 8J tylko jakie ET wiem że to jest po między 35-45 tylko chce wykminić jakie dokładnie,żeby ładnie siadło..bo do poprzednich moich samochodów zawsze w miare dopasowałem felgi(ET) że ładnie siadły i nie musiałem się bawić w dystanse i nic nie obcierało, a do audi a4 nigdy nie kupowałem 18tek felg...ale coś wykminie niedługo :wink4:

Opublikowano

zawias mam seryjny chciałem kupić taki zestaw 225/40/18 8J tylko jakie ET wiem że to jest po między 35-45 tylko chce wykminić jakie dokładnie,żeby ładnie siadło..bo do poprzednich moich samochodów zawsze w miare dopasowałem felgi(ET) że ładnie siadły i nie musiałem się bawić w dystanse i nic nie obcierało, a do audi a4 nigdy nie kupowałem 18tek felg...ale coś wykminie niedługo :wink4:

ET35 przy takiej szerokości, ale i tak będziesz musiał lekko autko posadzić, bo będzie jak koza wyglądało. Ja na RS6 18x8 ET43 mam schowane felgi dość znacznie, przy Et35 nic trzeć nie będzie a koło się ładnie podpasuje pod autko :good:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję KOval81 właśnie takiej odpowiedzi mi brakowało...żeby ktoś z własnego doświadczenia mi napisał jakie będzie najlepsze ET do 18x8J a co do obniżenia to sprawa jasna......... :wink4: a jak myślisz.. jaką glebę trzeba będzie zapodać? :naughty: pozdrawiam