Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Słabawy na chłodnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do osiągnięcia temperatury 80 stopni moje B6 jest wyraźnie słabsze, czy wasze też tak mają ? dopiero jak wskazówka od temperatury stanie w pion auto staje się mocniejsze i zrywniejsze, dziś ruszyłem za paskiem z silnikiem AFN (110ps) i nawet delikatnie zostawałem w tyle :embarrassed: dopiero jak autko mi się dobrze rozgrzeje to ciągnie :decayed:

Opublikowano

do osiągnięcia temperatury 80 stopni moje B6 jest wyraźnie słabsze, czy wasze też tak mają ? dopiero jak wskazówka od temperatury stanie w pion auto staje się mocniejsze i zrywniejsze, dziś ruszyłem za paskiem z silnikiem AFN (110ps) i nawet delikatnie zostawałem w tyle :embarrassed: dopiero jak autko mi się dobrze rozgrzeje to ciągnie :decayed:

brawo za katowanie zimnego silnika :good:
Opublikowano

Podejscie niezbyt zdrowe. Dopóki nie masz temp 90st plynu chlodzacego nie powinno sie butowac, nie mowiac juz o temperaturze oleju, ktory nagrzewa sie duzo pozniej...

Opublikowano
  • Autor

na całkiem zimnym nie katowałem, wskazówka już ruszyła i była w połowie drogi do pionu :wink4: poza tym to nie był jakiś kat, obroty chwilowo do 3500 :wink4: ogólnie już wcześniej zauważyłem że jak ruszam to na zimnym silniku mi na drugim biegu na asfalcie ESP nie zaświeci, a na rozgrzanym po dodaniu gazu na dwójce przy 2000obr/min zrywa przyczepność i ESP miga, ogólnie jak jest gorący to jest żwawszy, ale troche mnie to irytuje że musi być 90stopni, autko chwile postoi, troche przestygnie i już mocy mniej

a czy możliwe że po wymianie filtra powietrza może gorzej jeździć, jak go kupiłem to wydaje mi się że lepiej się zbierał, wymieniłem filtry i olej, nie mieli innego filtra i założyli mi filtrona i od razu tak jakby auto straciło na dynamice, sam już nie wiem

Opublikowano

Jedyne wytłumaczenie to takie, że olej jak jest zimny nie ma dobrych wlasnosci smarujacych i elementy silnika maja poprostu wieksze tarcie. A co do Twojej jazdy, mowisz ze jezdzisz do 3500obr/min, ale mimo wszystko nie powinno sie jezdzic z pedalem w podlodze... delikatnie muskac max 2000 obr/min i czekac spokojnie az sie zagrzeje...

Opublikowano
  • Autor

heh no nie wydaje mi się żeby tarcie na niedogrzanym silniku było aż tak duże i tak go blokowało,olej zalałem motul specyfic 5W40,

a co sądzicie o tym filtrze powietrza, czy może to być wina tego filtrona ?

w najbliższym czasie postaram się zrobić logi, może one coś powiedzą, choć dynamiczne i tak robi się na gorącym silniku :confused4: