Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] sonda lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Czy ktoś wie gdzie mozna znaleźć tą somde i czy sa potrzebne odpowiednie narzedzia aby ja wykrecic samemu i jaka najlepiej kupic ?

Opublikowano

sonde widać po otwarciu maski troche w głebi silnika jak patrzysz z czoła to po lewej stronie. a do odkręcenia podajrze rurkowa 24 powinna wystarczyć nie ma kombinacji

Opublikowano

a jesli chodzi o kupno to najlepiej oryginalna bo z innymi sie rozne rzeczy dzxieja z silnkiem... ja kupilem taka sonde w sklepie w nowej soli za ok 300zl w ASo chca 700:)

Opublikowano

witaj mdzej25 mam pytanko co było powodem wymiany sondy lambda?pytam bo na VAG-u wyszło że też warto by ją zmienić.powody-zła emisja spalin,klekotanie jak w dieslu na zimnym po odpaleniu.pzdr

Opublikowano

A czy ktoś jest w stanie poiedzieć jaka sonda jest w silniku ADR? Chodzi mi o zakres pracy 0-1V czy od 0,8-1,6V? :decayed:

Zależy od sterownika!

Opublikowano

To zapytam inaczej, dwie duże wtyczki czy pięć małych? W etce po nr nie stwierdzisz za bardzo czy iest to Bosch Motronic M 3.2 czy M 3.8.2 :no:

Opublikowano

Czyli Bosch Motronic M 3.2/.1, robiony w dwóch wersjach z 0V na masie sondy i z potencjałem 0,7V na masie sondy, ale sama sonda jest taka sama 058 906 265 A.

55ebd202e6664cc6m.jpg