Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z oponami 16'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowym zdobywcą 3 dniowej audicy :)

zakupiłem ją na normalnych 15', chodziłą cichutko jak mysz pod miotłął:]

ale aby dodać jej wyglądu wstawilem piekne aluski 16' no i tutaj juz jest górka, mam takie opony:

http://www.allegro.pl/item991483733_205_55r16_nowe_opony_sportowe_f1_205_55_16.html

tu jest napisane "mniejszy poziom hałasu" ale z tym bym się zastanowił bo jak jezdzilem 2 dni na 15' chodziły oponki cichutko, a 16' juz głosniej no i na naszych drogach na 15 mniej sie wyczuwało ze się jedzie:) teraz mocniej to czuje:)

może ktos mi pomóc??:)

Opublikowano

Jak miałes zimówki 15 to pewnie profil był nieco większy niż 55. A wiadomo czym niższa opona tym mniejszy komfort.

Co do hałasu to nie spodziewał bym sie, że bedzie cicho na tych oponach. To chinskie opony a w dodatku w jodełkę - taki wzór protektora zawsze jest głośny. Nawet nie mają rowka odprowadzjaćego wodę wiec powodzenia na deszczu.

ps. ja mam toyo proxes w jodełkę i też jest głośno, a zimówki 205/55/r16 goodjear (także jodełka) ultra grip chyba to przy 120km/h to radio zagłuszają. To są bardziej markowe opony niż Twoje wiec jak u mnie jest głośno to co musi być u Ciebie :shocked:

Opublikowano

ja jezdziłem na takich "jodełkach" cały rok-fakt na początku,jak były nowiuśkie-było głośno - myślałem,ze gumę złapałem,ale potem się "dotarły" i było ciszej-co do odprowadzania wody-nie zgodzę sie,bo wiele razy jezdziłem w deszczu-przyczepności nigdy nie straciłem,a uwierz mi-nie jeżdżę wolno :wink4: , nawet ostatniej zimy,gdzie śniegiem zasypało pół Anglii-nie miałem problemów z podjazdem nawet pod górkę

na takich jezdziłem 46d3a515d79933dem.jpg

Opublikowano
  • Autor

no ja czytajac na innych forach dowiedziałem się ze one dobre są na błoto:) bo dobrze trzymają sie powierzchni, ale czy tak jest to jeszcze nie wiem,

fakt 15 miałem wyzszy profil niz w tych 16, ale tu i tu miałem 15,

taka jeszcze 1 porada, waszym zdaniem lepiej kupić nowe opony?? czy to samo będzie??

Opublikowano

taka jeszcze 1 porada, waszym zdaniem lepiej kupić nowe opony?? czy to samo będzie??

Zalezy jakie kupisz. Jodełka zawsze głośna będzie bo rowki w poprzek opony huczą. Jak kupisz takie, które mają kanały odpraowadzjaće wodę wzdłuż opony powinny być cichsze. np. gridgestone turanza, continental ecocontrol2

Opublikowano
  • Autor

OK DZIĘKI ZA RADE:)

Opublikowano

Jeśli chcesz naprawdę ciche opony to kup Goodyear EfficientGrip osobiście jeżdżę na nich drugi sezon w B6 lub tak jak wcześniej pisali Continental Premium Contact 2. Te opony co masz to napewno będą głośne do końca użytkowania, no chyba że zrobisz z nich sliki:)