Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podświetlenie klamek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Podpięte jest to pod kostkę od sterowania elektrycznymi szybami.

Kostka ta ma 5 wtyków

wygląda to mniej więcej tak

- - -

||

Dlaczego tam ? Sprawa jest jasna bo gdy zgasimy auto i wyłączymy światła to przyciski od elekt. szyb świeca nadal dlatego też klamki będą świeciły nawet gdy zgasimy auto. Klamki gaszą się bodajże po 2-5min albo gdy zamkniemy auto na klucz.

Opublikowano

a po co do przednich drzwi? wystarczy jak pod jakiś przycisk podłączysz ( pod jego oświetlenie) albo pod licznik, bądź tez gdzieś przy bezpiecznikach gdzie pojawia się napięcie np. po przekręceniu kluczyka albo włączeniu siwateł. Ja mam wyrezane jeszcze diody w lampce podsufitki i kable pociągnąłem do włącznika przeciwmgielnych ( pod jego oświetlenie). :kox:

Radzę też wszystko robić na wsuwki 9możliwość odłączenia przy demontażu boczka)[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2010, 21:14_________________________________________________ mówię tu o przypadku podłaczenia tylnich drzwi

Opublikowano

Mi bardziej by się z tyłu przydało gdy kumple nie mogą w klamke trafić xD więc rozwarze to...

A może podłączyć pod te lampki co sa w drzwiach :polew: to jak otworzymy to się łądnie będzie świecić.

Opublikowano

a po kij ci j podświetlenie jak drzwi już są otwrte?? to trochę mija się z celem

Opublikowano

nie chyba jednak nie bede tego rezal narazie :gwizdanie: moze z czasem sie wezme za to :tongue4:

Opublikowano

Dlatego ":polew:" Nie no myślę że jeśli ktoś robi coś w niuni to powinien to ładnie polutować na wtyczuszki elegancko

Opublikowano
  • Autor

hmm myślę że w sobotę przysiądę przy tym i pociągnę do przednich drzwi kable z tylnich :kox:[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2010, 21:38_________________________________________________No właśnie co dotknę to zawsze muszę coś zepsuć :embarrassed:

Pytanie do Was może ktoś akurat też ma to samo..

Potrzebuje takiej sprężynki bo pękła mi w obu stronach :blink:

Tz już ktoś się do nich dobierał i akurat ktoś to zepsuł :przebiegly:

potrzebami.jpg

Opublikowano

koledze kiedys sie te sprezynki tez spieprzyly tylko w Audi 80 kupil je w sklepie z pierdolami motorazycjnnymi za 1,50 PLN(sztuka) :good:

Opublikowano

Nie ktoś tylko sam żeś upie.... przy samej d*pie... :wink4: Poszukaj w garażu pewnie coś dobierzesz. albo pójdź kup w ASO za 150 ziko :polew: albo jak kolega wyżej mówi w takim sklepiku zapytaj

Opublikowano
  • Autor

Tylko że jak wyciągnąłem te klamki to one były jak po wojnie jednej nogi brakowało a jednej pól tułowia :kox:

Opublikowano

Potrzebuje takiej sprężynki bo pękła mi w obu stronach

Ewentualnie możesz kupić na aledrogo klamki tylne (sa tańsze, a i tak sprężynka pasuje do przednich) za jakieś 15 zeta

Opublikowano
  • Autor

No i modyfikacja zakończona pomyślnie ;)

Podłączyłem tylnie klamki :> kabel podłączyłem w kostkę przy pedale sprzęgła jest cała masa wtyczek. Znalazłem tą od otwierania szyb. Podłączyłem dodatkowe kable do tej wtyczki, pociągłem kabel w dolnej lewej listwie do tylnich drzwi, po czym pociągłem je pod tylną kanapą do prawych drzwi ;)

Jeżeli macie jakieś pytania to może zdołam Wam odpowiedzieć :hi: