Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Śruby do łącznika stabilizatora - problemik mały...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów :hi: Ostatnimi czasy po przeglądzie postanowiłem wymienić łącznik stabilizatora po stronie kierowcy,wykazuje oznaki zużycia - jest po prostu luźny. Nie zastanawiając się kupiłem nowy łącznik,mając chwile czasu podniosłem auto i zabrałem się za wymianę.Wszystko fajnie... do momentu.Łącznik jaki jest zamontowany jest jeszcze oryginalny (po stronie pasażera już wymieniony przez poprzedniego właściciela pewnie) i jest na sworzniach, natomiast ten co kupiłem ma otwory przelotowe gdzie należy zapodać 2 sztuki śrub, i tu jest cały pies pogrzebany. W zestawie z łącznikiem nie było owych śrub. Stąd moja prośba, może komuś zostały po wymianie owe 2 śruby z nakrętkami i poratuje w potrzebie, lub może ktoś poleci zastępcze rozwiązanie... Dziękuje i czekam na jakieś info.

Opublikowano

Kupiłeś nie ten łącznik :kox:...

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem dobry łącznik tylko że nie ma w zestawie śrub ...

Opublikowano

A tam gdzie kupowales lacznik nie maja srub? :gwizdanie: W dobrej hurtowni/sklepie kupisz bez problemu, febi robi chociazby takie komplety.

Opublikowano

Co to za łącznik kupiłeś,jest jakaś marka? wrzuć fotkę

Opublikowano
  • Autor

No wiem że są komplety śrub do zawiechy ale ja wszystkich nie potrzebuje, dla mnie trzeba tylko i wyłącznie 2 sztuki śrub + nakrętki. Byłem w sklepie metalowym chciałem dokupić ale tam mają albo 10tki albo 12stki, a koleś zmierzył średnice otworów i tam jest 11, a takich nie robią. Łącznik jaki mam jest na tej aukcji chociażby:

http://moto.allegro.pl/item1005019878_lacznik_stab_audi_a4_a6_skoda_superb_passat.html

Obecnie siedzi oryginalnie zamontowany taki łącznik:

http://moto.allegro.pl/item985383373_lacznik_stabilizatora_audi_a4_94_01.html z tym że właśnie jest on do wymiany. A kupiłem łącznik taki jak jest na tej pierwszej aukcji. Jakieś pomysły co do śrub?

Opublikowano

mam takie śruby mogę Ci je dać tylko masz do mnie troche za daleko :decayed:

co do łączników to są na skręcanie śrubami lub na swożniach kulowych :cool1:

zależy od firmy większość pakuje łącznie ze śrubami jak koledzy wyżej piszą

Opublikowano
  • Autor

A dałoby rade wysłać? Koszta oczywiście zwracam...

Opublikowano

taniej Cię wyjdzie jak podjedziesz i kupisz śruby w sklepie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No ale jest jedno ALE, 10tka jest za mała i jest luz, może tak być ? Wg mnie nie za bardzo

Opublikowano

ma być śruba M-10

tu jest ori 116184e6f5f66faem.jpg

Opublikowano
  • Autor

Czyli 10tka jest oryginalnie montowana. Hmm no zastanawia mnie to bo właśnie ona w otworze ma luz, no ale skoro ma być m-10 to niech tak będzie. Podjadę do metalika i dobiorę 10tke jak tak

Opublikowano

Czyli 10tka jest oryginalnie montowana. Hmm no zastanawia mnie to bo właśnie ona w otworze ma luz, no ale skoro ma być m-10 to niech tak będzie. Podjadę do metalika i dobiorę 10tke jak tak

ja nie mowie o zestawach na cale kolo. Kupowalem osobiescie, zestawy osobne na gorne wahacze, dolne wahacze itp.
Opublikowano
  • Autor

Zgadza się, znalazłem na e-katalogu w inter carsie że są do kupna oddzielnie śruby do wahaczy i w tym także do łączników. Także problem mam rozwiązany. Dziękuje bardzo Panom :hi: