Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ANA] Bezpiecznik nr1 Ogrzewanie dysz wywala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sprawdziłem stan bezpieczników w niedawno zakupionej A4 i trzy faktycznie były do wymiany (1, 26, n/n).

-26 od ogrzewania tylnej szyby - faktycznie zdenerwowałem się jak nie mogłem jej odparować, a jeszcze bardziej jak zobaczyłem jak bardzo chamsko jest zwatowany

- n/n jakiś bliżej niezidentyfikowany. Na tablicy bezpieczników oprócz tego co mam w instrukcji opisane, są 3 osobne nieopisane miejsca po prawej w pionie na te małe bezpieczniki. była tam spalony bezp. 10A, wymieniony na nowy i narazie jest ok. Tak czy inaczej nawet nie wiem czy wsadziłem go w dobre miejsce bo zdążyłem zapomnieć gdzie był i nie wiem do czego służy. Może ktoś wie po co są te miejsca?

- 1 od ogrzewanych dysz. Wymieniłem na nowy, przejechałem się kawałek, sprawdziłem i okazało się że spalił się ponownie.

Nie sprawdzałem nic dalej bo nawet nie wiem od czego zacząć. Może ktoś miał podobny problem, lub jest jakaś procedura [iSO ;)] do sprawdzenia tego typu awarii?

Pozdrawiam.

Opublikowano

musisz sprawdzić rezystancje elementu grzewczego spryskiwacza, mozliwe ze jest po prostu zwarcie i dlatego pali bezpiecznik.