Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Włącznik świateł-różnice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Padło podświetlenie w moim włączniku swiateł-kpl.ciemność,chcę to rozebrać dziś wieczorem.Drugi problem to to,że niemogę zakodować vagiem świateł na stałe tzn.kodowanie 00012 przyjęte ale palą się tylko pozycje przód,tył-zero błędów na vagu.

Obecnie mam włącznik bez funkcji AUTO.Światełka to xenon+spryskiwacze.Może znawcy tematu się wypowiedzą czy naprawiać mój stary włącznik czy kupić coś z allegro.

Jeszcze jedno-czy uruchomienie trybu skandynawskiego świateł ma coś wspólnego z włącznikiem świateł(odpowiedni model ,typ)? Pozdrawiam

Opublikowano

nie włączają Ci się światła mijania gdy zakodujesz tryb skandynawski bo masz niekompatybilny moduł CENTRALNEJ ELEKTRYKI

Opublikowano
  • Autor

Może coś więcej o tym module.Czyli włącznik niema z tym nic wspólnego?

Co proponujesz antonio?

Opublikowano

moje auto też było wyprodukowane na rynek Niemiecki więc przekodowanie centralnej elektryki też włączało mi tylko postojówki...

... więc odpuściłem :decayed:

po drugie: szkoda żarników i przetwornic (przekręcasz kluczyk i grzeją się świece a światła już palą, odpalasz i światła przygasają :cool1:)

Opublikowano

Nie koduj świateł na stałe, nie jest to wskazane przy xenonie, żarniki szybciej padają :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Pytam dlatego,bo pewnie będe musiał kupić włącznik.Dużo nowych samochodów ma włączoną te funkcje-nieukrywam że też bym chciał to mieć.

Opublikowano

szkoda żarników i przetwornic (przekręcasz kluczyk i grzeją się świece a światła już palą, odpalasz i światła przygasają :cool1:)

Nie koduj świateł na stałe, nie jest to wskazane przy xenonie, żarniki szybciej padają :wink4:

Twoja sprawa - wyżej masz argumenty

Opublikowano
  • Autor

Czysto teoretycznie-żeby działał tryb skandynawski powinienem wymienić włącznik czy jeszcze coś?

Opublikowano

poszukaj jeszcze na forum, ale wydaje mi się, że chyba tak

Opublikowano
  • Autor

Studiuje forum od 3ech godzin i jednoznaczej odpowiedzi nie znalazłem.Jeśli to kwestia włącznika to będe chciał taki żeby f.skandynawska działała.Co do używania to się zastanowie?[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 14:48_________________________________________________Witam,właśnie wyjąłem przełącznik spróbuje poprawić luty i zobaczę czy to coś pomoże?

Trochę się zdziwiłem bo po tym co znalazłem na forum to chyba mam zły numer tego przełącznika?

BK7 8EO 941 531 01 -- K 1944P tj. mój obecny numer.

Proszę o pomoc w ustaleniu prawidłowego numeru.Pozdrawiam[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 18:37_________________________________________________Antonio :good:

poza tym forum chyba niechce pomóc -a zadałem takie proste pytanie.

Dzięki