Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Poszukuję materiałów do napisania programu diagnostycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziękuję za miłe przyjęcie w dziale 'newbie' :). Mam nadzieję, że to miejsce jest dobre na zaczęcie tematu dotyczącego diagnostyki VAG (od trochę innej strony niż zwykle) - jeżeli nie, to bardzo proszę moderatora o shift do innego działu.

Otóż - właśnie zabieram się za pisanie programu, który będzie działał podobnie do programu VAG-COM (oczywiście na razie w okrojonej wersji - tylko do odczytu danych). Póki co interesuje mnie sam sterownik silnika, z którego chcę odczytać dane. Program ten piszę w ramach mojej pracy magisterskiej i w tym momencie propouje Wam układ :). Jak mi pomożecie zdobyć jak najwięcej danych w tej sprawie, to upublicznię programik jako freeware i będziemy mogli korzystać legalnie z darmowego nardzędzia do diagnostyki.

Tak więc jeżeli możecie i macie dostęp do materiałów, książek, schematów (w szczególności kabla USB<->OBD2 KKL), standardów ISO dotyczących protokołów komunikacyjnych, lub do czekogolwiek innego co mogłoby się przydać to bardzo proszę o wrzucenie tego na forum bądź też przesłanie informacji na prv lub mail.

Dodam, że program będzie działał w samochodach grupy VAG z roczników mniej więcej 1994-2003 (czyli wypisażonych w linie diagnostyczne K i L). Liczę na Waszą pomoc!

Pozdrawiam,

fireq.

Opublikowano

nie wiem,czy to ma sens,bo Vagi 208 i nowsze,są już bardzo powszechne i skuteczne :wink4:

ale jeśli Ci to ma pomóc w Pracy Magisterskiej- prosze jeden link ode mnie- http://www.planetfall.com/cms/content/opendiag-obd-ii-schematics-pcb-layout

więcej info znajdziesz na http://www.elektroda.pl/