Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wyjście na wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich - posiadam w aucie radio chorus'a kaseciaka, chciał bym dołożyć wzmacniacz i małą skrzyneczkę do bagażnika. czy jest możliwość w tych radiach zrobienia wyjście na wzmacniacz-głośniki...

chyba ze już jest,tylko kwestia wpięcia pinów w którąś z kostek i pociągnięcia instalacji do tyłu...

Opublikowano

musisz wymienic mini iso z wyjsciem na "czincz"+ tyle glosnik jesli sa przez ori wzmak musisz w tej samej kostce spiac w jeden kanal

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

na aledrogo sa te iso ale sprzedaja na 4 chinch'e :blink: ja myślałem nad podłączeniem tego w ten sposób aby dokooptować dodatkowy sprzęt nie oddzielając ori.

w mojej zółtej iso są 2 wolne piny (4 i 5[FRONT]) - zrobie to tak jak robią ci na allegro - kupie 2 gnizda chinch i 2 piny pasujace do kostki oraz kawałek przewodzika wezme,

+ na głośnik bedzie pin 4 i 5 , a - sie wlutuje w mase wspólną czyli pod pin 3 w iso i tam tez sie wlutuje w sterowanie pod 6 pin. i to powinno fafać...:mysli:

to praktycznie to sammo można zrobić w kostce brazowej głośnikowej gdzie tez są wolne + i - i w kostce czarnej podpiąć sterowanie 12v pod 5 pin biało niebieski przewód i z bani... dobrze rozumiem?? :cool1:

Opublikowano

W złączu ISO (kostka brązowa) nie ma sygnału RCA i podłączenie z tych pinów sygnału do wzmacniacza na wejście RCA coś pewnie upali.

Z mini ISO jak najbardziej możesz wziąść sygnał, a jeśli na wolnych pinach z radia wychodzi sygnał to robisz tak jak pisałeś powyżej.

W przypadku braku sygnału na nieobsadzonych pinach dokładasz dodatkowe przewody ze złączami RCA do wychodzących przewodów z kostki, bądź wymieniasz kostkę na nową z wypuszczonymi złączami i wbijasz się w nie drutami z instalacji wzmacniacza.

Opublikowano
  • Autor

juz zrobione. kupiłem małe piny i gniazda ,chich zarobiłem przewody i sie wpiołem w te piny wolne w zóltej mini iso,akurat to były wolne o FRONT'u. minusem sie podpiołem pod fioletowy przewód masy głośników na 3cim pinie, poprowadziłem przewód chinch prawym progiem do gabażnika, grubym plusem podłączyłęm sie pod szafę bezpieczników do głownego zacisku i masę wziołem z tyłu od śrubki mocowania czegoś. a włącz/wyłącz piec wpiołem sie w przewód biały który załancza ori piec i wszystko ładnie fafa bez spadków mocy itd. jeszcze tylko musze to wyregulować zaeby ładny bass był bez dudnienia i burczenia. jest na to jakiś patent?? - bo na ucho -to dziadek w szpitalu zmar :decayed: ale narazie taką regulacje przeprowadziłęm wstępną

ogolnie jak sie wie co jak gdzie sie wpiąc to roboty na 3 godzinki...