Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Automatyczna regulacja xenonów-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z automatyczną regulacją ori xenonów. Ostatnio sporo śmigałem załadowany po trasach i mi często mrugali że oślepiam, podjechałem na regulacje i się okazało że jest wszystko oki. Wczoraj podjechałem pod ścianę i zauważyłem że po włączeniu elegancko się ustawiają tak jak trzeba, natomiast jak wrzuciłem trochę balastu do bagażnika to się strumień światła podniósł w górę i nie został obniżony w dół tak jak by nie działała regulacja wysokości. Podpiąłem VAG-a i żadnych błędów nie ma.

I teraz moje pytanie czy można jakoś sprawdzić tą regulację i jak ona działa?? Przypuszczam że jak nie ma błędów to z czujnikami jest wszystko oki. Co sprawdzić żeby przestać oślepiać innych bo sam nie lubię jak ktoś jedzie i wali po oczach i samemu też nie chcę oślepiać innych.

Opublikowano

Wejdź pod auto i zobacz czy czujnik na tylnej belce nie przerdzewiał ( u mnie tak było )

Ewentualnie możesz spróbować wypoziomować je Vagiem.

Opublikowano
  • Autor

a w którym miejscu dokładnie znajduje się ten czujnik na tylnej belce?? bo przedni na wahaczu to znalazłem i wygląda że jest oki. Wypoziomowane i ustawione mam jako bazowe ustawienie dobrze tylko jak coś załaduje to się automatycznie nie obniżają :confused4: a orientujesz się czy da się ten czujnik reanimować czy trzeba nowy zanabyć??i jaki jest jego koszt??

Opublikowano

z tyłu jest centralnie na środku belki. trzeba wejść pod auto. czujnik sam w sobie jest zapewne sprawny ale jego mocowanie przerdzewiało i już nie ma odczytu. trzeba zwyczajnie przyspawać go belki.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie u mnie też przerdzewiał i odpadł od belki :confused4: właśnie siedzę w garażu i kombinuje jak by go tu zamocować bo nie mam za bardzo dostępu do spawarki ani migomatu żeby go przyspawać :(

Dzięki za pomoc