Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!teraz mi moja niunia zaczela psocic :confused4: zaczelo sie wczoraj..jade po miescie jak gdyby nigdy nic zatrzymuje sie na swiatlach i slyszle spod maski jak mi wszystkie szklanki graja a ja zdziwiony..zastanawiam sie o co chodzi.. jade kawalek zapala mi sie kontrolka od smarowania..staje na poboczu gasze silnik i vpod zagladam maske..byl rozgrzany ale wyciagnelem bagnet i widze ze olej na pewno ma wiec i jest smarowanie..odpalam znowu kontrolka zgasla ale szklanki dalej graja jak szalone..podjechalem do domu (mialem kolo 10 km) i na podworku slysze ze przestalo mi juz klekotac pod maska..zostawilem auto na jakas godzine przytchodze sprawdzam olej a na bagnecie jest minimum :confused4: co dziwnie bo na pewno go nie pali a dwa dni wczesniej jak sprawdzalem byl ok..pomyslemem ze moze mam jakis lipny olej zalany(byl elf jakis tam w kazdym razie polsyntetyk 10w/40)zlalem go wymienilem filtr i zalalem nowy mobil rowniez polsyntetyk)i co najlepsze wlalem 4 litry a wyszlo mi powyzej skali..teraz pytanie co moze moze byc powodem tego zachowania mianowice szklanki i to ze gdzies mi zginal poprzednie olej..czy mozliwe ze szklanki do d*py ze zchodzi z nich olej a moze to wina wlasnie samego oleju??

Opublikowano

może i wina oleju ale zmierzył bm kompresje

Opublikowano

Nie tyle kompresje co ciśnienie oleju. Oblukaj cały silnik i skrzynie, najlepiej jeszcze z kanału. Wygląda na to jak by na jakiś czas zgubił smarowanie. Pytanie tylko dla czego? Czy w skutek jakiegoś wycieku który spowodował ucieczkę oleju razem z ciśnieniem. Czy też pompa oleju kończy żywot.

Opublikowano
  • Autor

wyciekow zadnych nie mam na 100% silnik badany pod kazdym katem i wszystko suchutkie..poci sie delikatnie uszczelka misy ale raczej to nie spowodowalo spadku oleju przez 2 dni.. mowicie pompa..sprawdze cisnienie oleju wtedy..powiem jeszcze ze jak zmienilem olej to nawet z rana szklanki przestaly mi grac co mialo miejsce na starym..i od tego czasu w sumie to tylko 2 dni ale olej mi nie zgial..ale bede tego sumienie pilnowal..

Opublikowano

Kumpel miał też niewyjaśnione zniknięcie oleju tyle że w Oplu. Jeździł i co jakiś czas kontrolował stan oleju. Cały czas było w normie. Kiedyś coś u niego grzebał i tak z głupoty sprawdziłem mu stan oleju. A tam bagnet suchy :shocked:Sprawdzałem z 10 razy bo nie chciałem wierzyć. Mówił że sprawdzał kilka dni wcześniej i było ok, a od tego czasu zrobił może ze 100km. Zjawiska nie dało się wyjaśnić. Dolał jakoś nie całe dwa litry do właściwego poziomu i kontrolował stan oleju, ale dalszych ubytków nie było.

Opublikowano

witam ja tez mam problem i myślę ze ktoś mi pomoże ... odpaliłem dziś rano niunie i trochę nią pojeździłem zrobiłem dosłownie 35 km. zgasiłem silnik a potem problem niunia zastrajkowała odpaliłem ja a po chwili zgasła sama i nie mogę jej juz odpalić do tej pory nie wiem co jest przyczyna. ktoś na to cos poradzi??????? :confused4:

Opublikowano

Trzeba do Archiwum X sie udac :polew:

Opublikowano

Trzeba do Archiwum X sie udac :polew:

Hehe. Dokładnie. Kolega podał tak dużo szczegółów że do tego przypadku pasuje ze setka przyczyn łącznie z brakiem paliwa :tongue4: