Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nieoryginalne radio+cb.. wyłaczanie z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kłopot. Mam w audicy zamontowane nie orginalne radio. Chciałbym zeby wyłączało sie ono z kluczyka. Tylko jest dziwna sprawa. W kostce sa 2 kable od zasilania, zolty i czerwony. Żółty o ile sie nie myle to zasilanie bezposrednie z akumlatora a czerwony to przez stacyjke. Po zamianie tych kabli w kostce jest dalej to samo. Macie jakis pomysł jak to zrobic zeby działało z kluczyka?. Kolejny moj problem to cb radio. Kupiłem nowe i podłączam na próbe do zasilania z radia i zrobiło mi zwarcie, spaliło bezpiecznik który odpowiada za radio i na moje nieszczescie uszkodziło mi cb(całe szczescie na gwarancji;]). Macie jakis konkretny pomysl jak to zrobic zeby cb i radio wylączało sie z kluczyka?.. Znalazłem podobny temat ale niestety nic sie nie dowiedziałem konkretnego. Dzięki z góry za pomoc. To mój pierwszy temat więc prosze o wyrozumiałość jezeli robie coś nie tak;)

Opublikowano

Rozumiem, że największa satysfakcja z modów w samochodzie jest, gdy zrobimy coś samemu, ale czasami lepiej zapłacić kilka złotych, zlecić robotę fachowcom i cieszyć się z poprawnie grających gratów.

Tym bardziej nie posiadając elementarnej wiedzy z zakresu elektryki samochodowej oraz bezpieczeństwa wykonanej instalacji.

Sorry za OT

Żeby nie było, że tylko się czepiam.

Próbnik w dłoń i szukasz w kostce 15tki (plus po zapłonie), jeśli nie ma - ciągniesz z zapalniczki/stacyjki itd., Na rozpisce po ori radiu sprawdzasz czy pin linii K nie dostanie jakiegoś sygnału po aftermarketowym radiu oraz sprawdzasz reszte przewodów.

ISO to standard, ale jak pokazuje doświadczenie w złączu zasilającym jest Las Vegas w dowolności obsadzenia pinów (poza kilkoma szczegółami)