Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kodowanie wskaźnika poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie w jakiej grupie powinna być zapisana wartość wskazania licznika paliwa ..

mam problem tego typu że pokazuje mi złe wskazania poziomu paliwa ,

nawet przy kalibracji zegarów za pomocą Vag, jak wszytskie są ustawione do pionu to wskzówka jest ustawiona na 3/4 .. ..

ktoś wie jaka to grupa i jaka wartość .. ?

Opublikowano

U mnie problem ze wskaźnikiem paliwa polegał na złym podłaczeniu przewodów idących do pompy paliwa i wskaźnika z pływakiem. Przewody były zaminenione miejscami i nawet pod zatankowaniu do pełna pokazywało 3/4. Zamieniłem przewody pinami i jest ok.

Opublikowano
  • Autor

o których kabelkach mówisz .. .. ?

Opublikowano

o których kabelkach mówisz .. .. ?

U mnie po zdjęciu pokrywy od zbiornika paliwa dochodzą do niej dwa ciemne przewody chyba czarna lub brąz (pojedyncze) zakończone wsuwkami zamieniłem je miejscami - przewody wychodzą od mechanizmu pływaka.

Opublikowano
  • Autor

mówisz o dwóch przewodach które dochodzą do zbiornika .. .. ? .. .. w bagażniku pod dywanikiem .. jest czarny okrąg (osłonka) ze tak powiem przykręcona na 3 śrubki .. a do niego dochodzące dwa przewody .. czarne .. zaciśnięte opaskami aby nie spadały .. .. .. o nich mówisz .. .. ?

Opublikowano

mówisz o dwóch przewodach które dochodzą do zbiornika .. .. ? .. .. w bagażniku pod dywanikiem .. jest czarny okrąg (osłonka) ze tak powiem przykręcona na 3 śrubki .. a do niego dochodzące dwa przewody .. czarne .. zaciśnięte opaskami aby nie spadały .. .. .. o nich mówisz .. .. ?

Jak podniessiesz ten diekielek do góry to tam będą jeszcze 2 kabelki w środku zbiornika

Opublikowano
  • Autor

dwa przewody dochodzą .. wężyki paliwowe .. .. + cała kostka wchodzi jeszcze .. ..

Opublikowano

dwa przewody dochodzą .. wężyki paliwowe .. .. + cała kostka wchodzi jeszcze .. ..

Właśnie te dwa przewody zamieniłem miejscami i teraz jak zatankuję do pełna to wskazówka pokazuje 1 i jest ok, ale jak spadnie do pierwszej czerwonej kreski to na fis zapala sie komornik i dystans do przejechania spada mimo, że jadę na LPG. Spadnie do zera i tak sobie leży mimo, że paliwo w baku jest.

Opublikowano
Tu ich nie widać albo w dieslu maja inny kolor (te przewody to jakby te niebieski i czarny) u mnie są obydwa czarne i dochodzą do tego diekielka od mechanizmu z pływakiem. Najprościej zobacz przwody idące od tego mechanizmu i zobacz czy nie iedzie ich podłączyć w inny sposób.