Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Alusek 7, 1/2 J x 17 ET35 Czy 235/45/17 wcisne na tył?? Jakie jodelki polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem :wallbash: wszystkim. Przymierzam sie do zakupu nowych oponek na tylek mojej bestji. Obecnie tocza sie tam 225/45/17, Moje pytanko czy wejda 235/45/17?? Chodzi mi o to czy o nic nie bedzie obcierac i czy wejda takie oponki na aluska ktory jest w temacie?? Na przodzie mam 215/45/17 czy nie bedzie to za duza roznica miedzy przodem a tylem?? Czy moze pozostac przy rozmiarze 225/45/17?? Jakie oponki jodelki najlepiej polecacie?? Dziekuje za porady.

Opublikowano

przede wszystkim 235 jest za szeroka na felge 7,5". skoro masz wszystkie 4 felgi tej samej szerokosci to zaloz wszystkie 4 te same opony czyli 215/45. jak chcesz miec z tylu szersze opony to najpierw zmien felgi na szersze min 8,5"

Opublikowano
  • Autor

A to co mi powiesz kolego na to ze rozmiar ktory podalem w temacie podalem z alusa na ktorym siedzi opona 225/45/17 wiec mozliwe jest wlozenie takiej szerokosci opone na 7,5" alusa. Fakt ze 235 to moze byc juz za szerokie na ta fele choc to tylko po 5mm z kazdej strony alu.....

Opublikowano
A to co mi powiesz kolego na to ze rozmiar ktory podalem w temacie podalem z alusa na ktorym siedzi opona 225/45/17 wiec mozliwe jest wlozenie takiej szerokosci opone na 7,5" alusa

no oczywiscie ze jest mozliwe, a czy mowilem ze nie :?: tylko sprawa wyglada tak, ze ten rozmiar opony jest maxymalnym rozmiarem na ta felge i napewno nie wyglada to zaciekawie

Opublikowano

Ja miałem 235 ale na 9" i obcierało :wink4:

teraz mam 225 i dalej obciera. 8" chyba byłoby odpowiednie

Opublikowano
  • Autor

Ja bynajmniej nie widze by wygladalo cos nie tak, ale pewnie przy 235 na lu 7,5" moglo by wygladac jak balon ;) wiec chyba pozostane przy 225.

A kolega ma moze inne ET skoror obciera.... :mysli:

Opublikowano

Mam ET35 i felge 9" i chyba musi obcierać jak dociążony tył