Sćwiorka Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 S-ka ostatnio często ma problemy z odpalaniem na "zimnym" przy przekręceniu kluczyka na "zapłon" zapal się podświetlanie zegarów i pokazuje zawsze OK odpalam i załapuje silnik na dosłownie 2 sekundy i gaśnie ( brak jakiegokolwiek błędu na wyświetlaczu bądź ostrzeżenia) i tak do puki nie wcisnę gazu w podłogę i ponowie próbę uruchomienia silnika musi dojść do ok 4 tyś obrotów by załapał inaczej zero reakcji na gaz i gaśnie... miał ktoś może podobny przypadek dodam że na ciepłym jest ok pali na dotyk
wojtek26 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Sprawdz czujnik temp do ECU czy pokazuje właściwe wartosci na zimnym i ciepłym silniku.
M_ILES Opublikowano 26 Czerwca 2010 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Przyczyn moze byc wiele, jak kolega powyzej pisal - czujnik temp.silnika, czujnik halla, sondy lambda, pompa paliwa, lub nawet przeplywomierz. LOGI VAG pomoglyby ustalic co i jak, ale popytaj ekspertow, jakie kanaly, co i jak. Powodzenia
Sćwiorka Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2010 Dziękuje za odpowiedź ale wydaje mi się że problem rozwiązałem dzisiaj. Nie było styku na którymś bezpieczniku w skrzynce wyciągnołem wszystkie dla pewności i przeczyściłem wszystkie styki drobnym papierem i pali za każdym razem aż miło :> Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi