Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] OBNIŻENIE ZAWIESZENIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja też mam pytanie jakie sprężyny zastosować w moim samochodzie żeby go obniżyć o ok. 20-30 mm ? Teraz posiadam zawieszenie 1BA kolory na przedniej sprężynie to niebieski pomarańczowy różowy i według tabelki oznaczenia sprężyn jest to WR 9 Myślałem nad używanymi sprężynami od s-lina i znalazłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item1089725326_audi_a4_8e0_s_line_amortyzatory_przod_1bv.html

ale z tabelki wynika że to jest WR7, a jest to zawieszenie też od 1.9 TDI. I tutaj się trochę pogubiłem ponieważ nie wiem czy będzie pasować tzn. czy autko dobrze siądzie i nie będzie za miękkie? Czy WR dla sprężyn przy zawieszeniu 1BE/1BV musi być takie samo jak 1BA i czy jest jakaś tolerancja?

Drugą alternatywą są sprężyny obniżające Eibach:

http://www.prince.com.pl/go/_info/?user_id=605166&lang=pl&form[c1]=1&form[c2]=3&form[c3]=1262

Czy zakładał ktoś ten zestaw i posiada fotki do porównania? Bo moje autko wygląda tak i stoi trochę za wysoko .

mqObS.jpg

Opublikowano

użyj szukajki na pewno znajdziesz ten temat był

Opublikowano

Sprężyny Eibach Pro Kit lepiej na pewno współpracować będą z nieco bardziej "usportowionymi" amorkami (np 1BE), ale nie jest powiedziane, że nie możesz ich założyć na 1BA. Przeszukaj dział Zawieszenie, bo na Pro Kit'cie jeździ u nas sporo osób.

ja osobiście proponowałbym amory twardsze i sprężyny Eibach do tego.

Jest wszystko -od opisów i wrażeń po zdjęcia :wink4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:szukaj: :szukaj: :szukaj: temat springów jest dokładnie opisany, ja generalnie polecam Eibach Pro Kit, za twardość odpowiada amortyzator a nie sprężyna

na fotkach srebrne na gwincie Tein Super Street -65 mm a czarne na Eibach Pro Kit -30 (35) czyli same springi

666c33c16925ee66med.jpg

ff4fbeb6a97fa772med.jpg

bc8d18e6827d8bcdmed.jpg

ktoś powie, że to B7 ale zawias jest identiko i lina boczna i błotniki takie same jak w B6