Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Dziwaczne zachowanie klimatronika oraz temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanowne Grono!

Mam dziwny problem z ogrzewaniem. Bardzo dziwnie zachowuje sie klimatornik. Na klimatroniku ustawie na przyklad temperaturę 22*C po obu stronach, nawiew ustwiony na kratki srodkowe i zaczynaja się dziwne zachowania i anomalia. Prawa strona leci cieple powietrze a lewa strona chlodniejsze czasami odczuwalne zimno. Od czasu do czasu potrafi to sie zamienic i lewa grzeje a prawa chlodzi. Gdy podniosze stopien po stopniu temperaturę po "chłodniejszej stronie" to po chwili jakby zaskoczula i zaczyna leciec cieple powietrze. Po Vaq-niu wystepuje tylko bład 000716 bład klapy recylkulacji ale uważam, że to nie ma nic z tym wspolnego. Jakbym mial drugie autko to bym sprawdzal jak dziala kliamtronic i ogrzewanie ale nie mam :( Czy jest ktos wstanie mi pomoc i wyjasnic te anomalia???

Pozdraiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak na mój gust to VAG prawdę powiada.... rozbierz schowek po prawej i zobacz na silniki regulacji klap. Pewnie się któryś przycina.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam

odpowiadam na ten watek ponieważ nie chce zakladac nowego aby nie zasmiecac forum :)

Mam problem z ogrzewaniem w aucie.

Bardzo dziwnie zachowuje sie klimatornik. Na klimatroniku ustawie na przyklad temperaturę 22*C po obu stronach, nawiew ustwiony na kratki srodkowe i zaczynaja się dziwne zachowania i anomalia. Prawa strona leci cieple powietrze a lewa strona chlodniejsze czasami odczuwalne zimno. Od czasu do czasu potrafi to sie zamienic i lewa grzeje a prawa chlodzi. Gdy podniosze stopien po stopniu temperaturę po "chłodniejszej stronie" to po chwili jakby zaskoczula i zaczyna leciec cieple powietrze. Błedów na cliamtronicu nie mam. Juz sprawdzałem. Nie wiem jaki moze byc pwoód moich problmeów.

Może to potencjometry szfankuja?? a moze panel climatronica?? brudna nagrzewnica?? moze zacinaja sie klapy??

Jak sprawdzic dzialanie klimatronica za pomoca VAGa??

Opublikowano

Po pierwsze, pytanie: czy odpinałeś ostatnio panel klimatronika? Jeżeli tak, to spróbuj poprawić kostki, bo "lubią się" one luzować, po takiej operacji i efekt może być z góry nieprzewidziany.

Jeżeli nie ruszałeś, to najprawdopodobniej nawalają Ci siłowniki klimatronika. Po pewnym czasie, wyciera się potencjometr i sterownik nie potrafi ustawić właściwego połączenia. Potwierdza to, to co napisałeś w pierwszym poście, czyli:

000716 błąd klapy recyrkulacji

Po skasowaniu błędy potrafią nie powrócić.

Taka przypadłość, powoduje też "stukanie" po wyłączeniu zapłonu w okolicach podszybia.

Co do silniczków, to tutaj opisałem co i jak:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=177354.msg2130897#msg2130897

U Ciebie wygląda to na problem z klapami regulacji temperatury.