Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANA] Audi 1.6 spalanie 12,2l / 100km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy takie spalanie 12,2l/100km jest w normie dla silnika 1.6 (101PS) ?

Wydaje mi się że powinien mniej palić w zimie spalanie miałem na poziomie 10-11l / 100km w lecie powinien chyba mniej palić.

Dodam że jest to jazda tylko po mieście Wrocław - bez stania w korkach ponieważ teraz są wakacje a trasę którą pokonuję jest bez korków.

Filter powietrza wymieniany był jakies 8 miesięcy temu.

Opublikowano

Cześć

Sprawdź:

- dziury w dolocie

- lambdę

- czujnik temp. cieczy

- odmę

- przepływomierz

- kolektor wydechowy czy nie ma pęknięć

- wyczyść przepustnicę

lub kiepskie paliwko ;-)

Tak czy siak zacznij od VAGA

Opublikowano

nie jest kolego normalne, ja jezdzę do pracy do warszawy, kawalek trasy pozniej korki, na trasie stawiam go na 140, tankuje pod korek i 5ty raz z rzędu spalanie wyszło mi 8.4l takze masz cos nie tak.

Opublikowano
  • Autor

Jakis tydzień temu podpiołem VAGa i pokazywał mi tylko błąd 17831 skasowałem ten błąd i teraz podpinałem VAGa wczoraj i nie ma zadnych błędów.

Natomiast wydaje mi się ze jak na 100 PSów to to autko jest trochę słabe. Czy u Was też jest odczówalna różnica w mocy przy włączonej klimatyzacji tzn. moc spada odczówalnie ?[br]Dopisany: 30 Lipiec 2010, 11:44_________________________________________________Witam ponownie,

Przejrzałem wszystkie węże od powietrza i znalazłem pęknięcie na odmie - czy ktoś zna numer audi tej odmy, silnik 1.6/ ANA / z 11.1999r

[br]Dopisany: 03 Sierpień 2010, 10:41_________________________________________________Witam ponownie,

Przejrzałem wszystkie przewody powietrza i znalazłem dziure w odmie - ktoś wie jaki ma nr audi ta odma w aucie 1.6/ANA/11.1999r.

Opublikowano

Co do klimy. Dynamika auta spada wyraznie jak jest ostro goraco i wlaczy sie ja. Ogolnie klima mu nie sluzy :(

Te auta pala duzo. W zime w cyklu mieszanym palil ponad 10lPb/100.

Teraz zalozylem sekwencje i w mieszanym pali 12 Lpg/100.

Ja walczylem ze spalaniem. Wydalem sporo kasy. Auto bylo w niby dobrym warsztacie i d*pa. Skonczylo sie ze wydalem 1tysia

na sonde, przewody, swiece i diagnostyke i spalanie nie spadlo agnawet o gram.

Mam kabel, ale bledow nie widze i podstawowe parametry sa ok (czujnik temp, sonda).

A reszty czyli korekt, przeplywki sprawdzic nie umiem....

A moze ktos podpowie jak to posprawdzac vagiem ??

Opublikowano

Rura odpowietrzająca 06B 103 217 AB zam. 1.05.2008r. na 06B 103 209 N - cena w ASO ~ 170 pln

Opublikowano

poprostu lepiej kupic 2.6 lub 2.8 nizeli 1.6/1.8 bo palą podobnie, moje 2.6 w cyklu miejskim, wlasciwie zawsze zimy silnik bo po nocnym przestoju jade 9km do pracy, stoi auto 4-6 godzi i znowu jade 9km i spalanie wychodzi mi w okolicach 13l i nie jade wolno bo o 3 rano nie ma nikogo na miesice a pozniej koło 8-9 godziny to juz ludzie w pracy i tez luzik jest na miescie takze po korkoch nie stoje a klimy to nie pamietam kiedy miałem wyłączoną.