Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Zewnętrzny czujnik temperatury - nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z zewnęrznym czujnikiem temperatury. Nie wyświetla mi się temperatura na zewnątrz pojazdu. Wyświetlacz licznika jest sprawny, ponieważ pokazuje inne funkcje. Dziś zauważyłem, że po wciśnięciu lewego potencjometru wyświetlacza na około 1 sek. wyświetla się temperatura, następnie service oraz ilość kilometrów. Po tym wyświetlacz nie pokazuje temperatury. Mam kilka pytań:

1. Gdzie jest wtyczka w/w czujnika?

2. Jakie powinny być wskazania omomierza podczas sprawdzania czujnika?

3. Jak sprawdzić za pomocą Vag ową usterkę (proszę o szczegóły, ponieważ dopiero zaczynam posługiwać się programem Vag)?

Zanim wykonam jakieś prace związane z naprawą ewentualnie wymianą czujnika chciałbym posiąść wiedzę na ten temat, dlatego też proszę Was o kilka porad związanych z tą operacją. Proszę o wskazówki i ostrzerzenia. Na co zwrócić szczególną uwagę, a czego unikać, aby nie narobić szkód w niuni. Proszę o merytoryczne wskazówki osoby, które mają rzeczową wiedzę mogącą w sposób jasny opisać sposób wykonania diagnostyki i naprawy lub wymiany. Proszę nie wyrażać mglistych sugestji zaśmiecających wątek. Dzięki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego, mam ten sam problem, oprócz tego nic mi się nie wyświetla (mam półfis), widzę tylko jak zmienia się kolor fisa z czeronego na pomaranczowy, ale nie wyświetlają się żadne ikonki przed uruchomieniem silnika i brak symbolu po otwarciu drzwi (mam licznik U1A - opiska w bagażniku), chyba powiinny być te funkcje.

Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o sugeste (może jakiś bezpiecznik, przekażnik, Vag nie pokazuje błędów), zrobiłem test licznika i ikonek brak

Opublikowano

Czujnik temp otoczenia jest przed chłodnicą a wtyczka jest koło zbiornika na płyn do wspomagania pod taką osłonką wokół niego. wtyczka chyba najbliżej zbiorniczka, uwaga bo wyciągając gniazdo (wtyczkę) od czujnika można połamać sobie uchwyt.[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2010, 23:09_________________________________________________nie zauważyłem ze pierwszy post jest przedawniony.. jak nic nie wyświetla to taśma wyświetlacza jak nie wyświetla komunikatów to podłączyć vag i posprawdzać, Czujnik można sobie sprawdzić w klimatroniku czy dobrze pokazuje.

Opublikowano

Możesz mi kolego podpowiedzieć jak sprawdzić tą temperaturę w klimatroniku

Podłączłem licznik pod polskiego Vaga i nie pokazał zadnej ikonki

Ten wyświetlacz się podświetla ale ikon brak, co może być?, może jakieś bezpieczniki.

A ty masz wyświetlacz z pełnym fisem? Jaki masz licznik też U1C czy inny?

Swiatła po otwarciu drzwi się zapalają na zewnątrz jak i wewnątrz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Podepnę sie pod temat.

Dzis umyłem moją audiczkę i co widzę jak ją odpaliłem na wyświetlaczu pokazuje mi od -50c do -45c stopni.Sprawdziłem na klimatroniku na kanale 59 i pokazuje mi tak samo.

Więc moje pytanie brzmi czy oznacza to że czujnik temperatury zewnętrznej padł ?

Z góry dzięki za odpowiedzi