roman1444 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam. Od jakiegoś czasu zaczęła mi zaciekać podsufitka. W avancie mam szyber dach, ale raczej jest szczelny. Zacieki pojawiły się od słupka pomiędzy fotelami aż do bagażnika, ale tylko przy brzegach podsufitki. Słyszałem teorię, że może to być wina zatkanych rynienek odprowadzających wodę. Proszę o pomoc, moja podsufitka wygląda jakby ktoś się na nią zesikał
roman1444 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 a może nie miało. Po za tym jeżdżę nim od października i dopiero teraz by się to obudziło?
KANAL Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 W pierwszym moim aucie mialem doslowie w tym samym miejscu zaciek. Ale nie bylo to Audi a japonczyk... 323 f BG. Woda leciala przez przednia szybe... korozja pod uszczelka w lewym gornym rogu. Jednak wlasnie o odprowadzeniach wody mowili mi wtedy koledzy na forum mazdy. Moze w Audi w lewym slpuku masz odply od szybera? Rozbieraj i szukaj.
franc8 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 otwórz szyberdach po prawej i lewej stronie są otwory - połączone są wężykiem z odpływem przy drzwiach (jak otworzysz drzwi zobaczysz taką gumową wypustkę od strony zawiasów) lej powoli wodę np. strzykawką lub małym lejkiem i zobaczysz czy wypływa jak nie to znaczy że zatkany. Zazwyczaj przytyka się w tej gumie przy drzwiach ściśnij parę razy, patyczek (do uszu) i przeczyść powinno być git .
roman1444 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Odpływy w drzwiach znalazłem, ale z szyberdachem mam problem. Nie ma tam jakichś konkretnych otworów, chodzi o te rowki na całej długości obok prowadnic?
franc8 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 otwórz szyberdach głowa do góry i patrząc do przodu auta powinny być w rogach odpływy z rynienek
roman1444 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Otwory znalazłem, przeprowadziłem próbę wody i się powiodła. Odpływy są drożne, więc problem tkwi w czym innym
franc8 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Może przez otwory na relingi dachowe woda się dostaje - może któraś guma uszczelniająca puściła
Rekomendowane odpowiedzi