Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Jaka przekładnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!Potrzebuje pilnie pomocy.Na jutro rano musze dostarczyc przekładnie kierowniczą mechanikowi zeby mi ja wymienił.Generalnie chyba znalazłem ale gość przez telefon uprzedził mie ze ona jest z A4 z 99 albo 00 roku.Czy moga byc z tego powodu jakies problemy z zamontowaniem??Moja A4 to rok 96.

Pozdrawiam

Opublikowano

sa dwa rodzaje przekladni ZF i Koyo i najlepiej bylo by sprawdzic ktora ty masz. nie jestem pewny na 100% czy maja dokladnie takie same mocowania wiec wole nie polecac ale roznia sie one obudowa.

jesli chcesz sprawdzic jaka ty masz to wejdz pod samochod, odkrec oslone silnika i w okolicach gdzie do przekladni wchodzi kolumna kierownicza znaajduje sie blaszka znamionowa i na niej masz napisane czy jest to ZF czy Koyo :wink4:

Opublikowano
  • Autor

kurcze to do kitu bo auto stoi u mechanika,ja oczywiscie nie pomyslalem zeby to sprawdzic bedac u niego 2 godz. temu.Napewno tą co chce kupic jest KOYO.No jestem w d....pie.Na weekend bez auta bo w ciemno nie kupie tej przekładni.A moze jest jakies prawdopodobieństwo ze w 1996 wkładali tylko ZF a pozniej juz KOYO??

Opublikowano

to podjedz rano do mechanika i sprawdz :wink4:

ale dziwi mnie ze zostawiles auto u mechanika i sam szukasz przekladni :mysli: nie lepiej bylo oddac samochod do firmy ktora zajmuje sie regeneracja :?: zregenerowali by ci twoja, wymienili i jeszcze dali na nia gwarancje. a tak co :?: kupisz uzywke i ja zamontujesz :?:

Opublikowano
  • Autor

samochód pojechał ogólnie na wymianę rozrządu i jakiejś uszczelki po trochę rosił olejem.Przekładnia wyszła w praniu.Tak ,założę używkę ale gość daje na nią gwarancje.

Ale z tego co widze i troche czytam ze mocowania sa te same tylko obudowa lekko inna.

Opublikowano
Tak ,założę używkę ale gość daje na nią gwarancje.

nie rozumie :mysli: jaka on ci niby ma dac gwarancje :?: przekladnia bedzie od niego :?:

Ale z tego co widze i troche czytam ze mocowania sa te same tylko obudowa lekko inna.

no tak jak mowilem :wink4:

Opublikowano
  • Autor

tak,bo jego A4 dostało strzała w dupe i pozbywa sie autka na czesci.

Opublikowano

tak,bo jego A4 dostało strzała w dupe i pozbywa sie autka na czesci.

aaaaa.

ps: moglbys mi podac na PW namiary do niego bo potrzebuje jedna drobnostke :>

Opublikowano
  • Autor

No niestety nic z tego nie wyszło.W kazdym razie przespałem sie z tym wszystkim i faktycznie zdecydowałem sie na przekładnie "nową" zregenerowaną.Juz jest na autku.Za godzine odbior :naughty:

PS.Numer masz na privie