Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Problem z audi A4 2.5 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Od miesiąca jestem posiadaczem Audi A42.5tdi Avant z 1998r i zauważyłem mały może duży problem.

Otóż jak jadę samochodem na 3,4,lub 5 biegu i zdejmę nogę z gazu to słyszę dziwny dźwięk jak by lekko tarł metal o metal wydaje mi się że dźwięk na 80% dochodzi ze skrzyni biegów.Po lekkim do daniu gazu szmer ustępuje.(olej w skrzyni biegów sprawdzałem)

Może ktoś spotkał się z podobnym problemem .

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

pozdrawiam wszystkich![br]Dopisany: 26 Sierpień 2007, 16:57 _________________________________________________Witam Wszystkich!

Jak widzę nikt się nie spotkał z podobnym problemem w skrzyni biegów.

świadczy o tym brak odpowiedzi na mojego posta.

Wiec gdyby się komuś coś podobnego przydarzyło to informuje:

Objawy o jakich pisałem w pierwszym poście świadczą o uszkodzeniu łożyska stożkowo rolkowego na przekładni głównej .

Cena takiego łożyska w ASO to 540zł , JA znalazłem w internecie za 240zł takie same jakie było zamontowane fabrycznie.

Pozdrawiam Wszystkich użytkowników AUDI. :>

• 2 lata później...
Opublikowano

Widze ze to dosc stary temat ale dla mnie chyba zaczyna byc niestety aktualny. Dzis pojawily sie jakies nowe dzwieki w mojej A4. jak zwalniam na biegu sciagam noge z gazu to slychac wlasnie takie odglos tarcia jak by np wal napedowy o cos oecieral czy cos w tym rodzaju. podioslem auto i nic nigdzie nie ociera. ostawilem auto na klockach tak ze wszytskie kola byly w powietrzu uruchomilem silnik wlaczylem jedynke no i wszytsko normalnie nawet na 2 i 3 skrzynia torsen i most pracowaly cicho co mnie troche uspokoilo. jednak ten odglos pojawia sie tylko przy hamowaniu biegiem tak jak u kolegi Agrona. Jesli to wałsnie lozysko siada na przekladni glownej to moze sie ktos orientuje jaki jest koszt naprawy?? narazie mam nadzieje ze to moze lozysko w kole z przodu ktore tez mam do wymiany. wolalbym nie grzebac w skrzyni bo to chyba nie tania zabawa.