Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Moduł do airbagów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) wszechwiedzaca wyszukiwarka nic nie znalazła wiec założyłem nowy temacik:)

taki cos mi pokazuje airbag: 01794 control module incorrect chassiss(vin) number :( czy jest przy tym szansa ze autko nie było bite??

no i przy okazji mam jeszcze takie coś:

17994 engine mount solenoid valves(n144 n145) short to plus: p1586 poducha pod silnikiem

i 00474 control module for immobilizer-autko odpala bez problemu-> ale jak to naprawic?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mam taki sam problem co kolega czyli:

airbag: 01794 control module incorrect chassiss(vin) number sad

i 00474 control module for immobilizer-autko odpala bez problemu->

Prosze o jakies informacje czy jest szansa, ze auto nie bylo bite i jak sie pozbyc tego problemu??

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, koledzy czy udało się problem rozwiązać ??

pewnie zapalała się kontrolka air bag po 10-15min ??

proszę o reanimację tematu

Opublikowano

witam, koledzy czy udało się problem rozwiązać ??

pewnie zapalała się kontrolka air bag po 10-15min ??

proszę o reanimację tematu

A jakie bledy masz....od czego dokladnie ? Tam koledzy nie maja przuczonego VINU sterownika AIR BAG

Opublikowano

To słabo szukacie ;) na Forum jest gdzieś rozwiązanie problemu. Tak jak pisze kolega WRCLAGUNA - należy przyuczyć sterownik VINu. Miałem to samo - po 10 minutach zapalała się kontrolka Air Bag. Jedną z przyczyn jest zdjęcie klem z akumulatora.

Opublikowano

u mnie pojawia sie: 00474 - Moduł sterowania Immobilizer

004 - No Signal / Komunikacja - Przerywany

01794 - Shareware Version. Odtwarzać wszystkie DTC

000 - Proszę zarejestrować / aktywacji – Przerywany

pytanie czy moduł świateł może być przyczyną , zauważyłem że jest inny vin w tym sterowniku..

w zegarach jest wszystko okkk

Opublikowano

u mnie pojawia sie: 00474 - Moduł sterowania Immobilizer

pytanie czy moduł świateł może być przyczyną , zauważyłem że jest inny vin w tym sterowniku..

w zegarach jest wszystko okkk

Nie przuczony VIN sterownika ( wpisz gdzie masz te bledy ? )

Chyba cos twoj kabelek szwankuje :confused4:

Opublikowano

w AIR BAG po 10-15min włącza kontrolka air bag i wyskakuja te błędu, wchodząc w kanal 81 pokazuje poprawny vin.

aczkolwiek tak jak pisalem zauważyłem inny vin w module elektroniki 09, i nie wiem jak go tam przyuczyć ????? :wallbash:

Opublikowano

w AIR BAG po 10-15min włącza kontrolka air bag i wyskakuja te błędu, wchodząc w kanal 81 pokazuje poprawny vin.

aczkolwiek tak jak pisalem zauważyłem inny vin w module elektroniki 09, i nie wiem jak go tam przyuczyć ????? :wallbash:

W MCE 09 wejdz w Adaptacje kanal 81 ( powinna wyskoczyc ci wartosc jaka masz wpisac ) i przuczasz VIN :)

Opublikowano

no własnie nie pokazuje mi nic, chyba że mówimy o info na dole ekranu która wskazuje 46992, ale jakoś nie chce mi przyjąć tej wartości... jest jakis sposob ? czy tylko wpisuje wartosc i powinno zapisac ??

Opublikowano

Kanał 81 w adaptacjach i trzeba wpisać pin 2905. Męczyłem się dość długo z tym bo wyskakiwał błąd. pomogło przeinstalowanie programu vag-com i odpięcie na chwile sterownika. Można próbować ze zmianą kodowania z 10206 na 11206 (nie jestem pewien końcówki) i wklepać kod.

Opublikowano

Zgadza sie jezeli chodzi o przuczenie VINU :wink4:

Wchodzac w AIR BAG 15 trzeba dostosowac co sie ma w aucie :) i odpowiednio zakodowac

* Standard (Reszta Świata): przednie poduszki powietrzne / przednie boczne poduszki powietrzne / Front napinacze pasów bezpieczeństwa / Head Poduszki powietrzne

0010602 = Standard

0010702 = Standard + boczne poduszki powietrzne

0011602 = Standard + Key Switch dla dezaktywacji poduszki powietrznej pasażera

0011702 = Standard + tylne boczne poduszki powietrzne + Key Switch dla dezaktywacji poduszki powietrznej pasażera

* Standard (Ameryka Północna): przednie poduszki powietrzne / przednie boczne poduszki powietrzne / Front napinacze pasów bezpieczeństwa / Head Poduszki powietrzne

0010605 - Standard + 2 napinacze pasów bezpieczeństwa tylne

0010705 - Standard + 2 napinacze pasów bezpieczeństwa tył + boczne poduszki powietrzne

0010607 - Standard Napinacze pasów bezpieczeństwa + 3 tylne

0010707 - Standard + 3 napinacze pasów bezpieczeństwa tył + boczne poduszki powietrzne

Cos tam pomyliles u siebie bo nie ma kodowania 10206 albo 11206 :gwizdanie:

no własnie nie pokazuje mi nic, chyba że mówimy o info na dole ekranu która wskazuje 46992, ale jakoś nie chce mi przyjąć tej wartości... jest jakis sposob ? czy tylko wpisuje wartosc i powinno zapisac ??

Temat jest o AIR BAGu a nie o Module Centralnej Elektryki :cool1:

Opublikowano

chodziło mi o 10602 :) po prostu zapomniałem. Ale to można spróbować zmieniać kodowanie jak nie będzie szła nauka Vinu. I ten błąd wyskakuje najczęściej wtedy gdy mamy długo odpięty akumulator, a nie że były wywalone poduszki :)

Opublikowano

win przyuczony, co do kodowanie też takie miałem :rolleyes: ale problem kontrolki aib bag zapalajacej sie po 10/15 min nie minął :sick3:

w czym leży problem ??

Opublikowano

A jaki masz błąd na vagu?

Opublikowano

00474 - Moduł sterowania Immobilizer

po skasowaniu powyższych błedów mija 10/15 min i pojawia się błąd

01794 - nieprawidłowy vin - kasuje błąd

mija 10/15min pojawia sie po raz kolejny

01794 - nieprawidłowy vin

wyłączam zapłon i włączam raz jeszcze

i pojawiaja sie znowu dwa pierwsze błędy, po ich wykasowaniu błąd drugi

Opublikowano

Przy wejściu w kanał 81 w pierwszym okienku powinno być PIN? jak przyuczysz wyskakuje komunikat informujący że operacja powiodła się. Miałeś tak? Mi wywalało okienko z errorem, a w w okienku było bus not ok, i nie szło przyuczyć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

vin napewno sie przyuczyl bo sprawdzam go w module air bag i pokazuje poprawny[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2011, 08:14_________________________________________________witam wszystkich,

nie uwierzycie gdzie tkwił problem, a więc kontrolka air bag zapalała się, gdyż miałem przełożone radio z modelu B7 (radio zapewne miało przypisany inny vin, vagiem nie można było się z nim połączyć więc omijałem ten blok pomiarowy)

wystarczyło wypiąć kostki z radia i kontrolka się nie zapala, teraz czeka mnie przekodowanie radia i bedzie cacy !!

temat można zamykać :naughty: