Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Konwersja świateł h7 na ori bi-ksenon -- pare pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poniewaz ostatnio moje swiatla dorobily sie blizn wojennych /pani w citroenie wygladajacym jak jajko w szklance z taaaaakim rozmachem otwarla drzwi swojego bolidu/ :

00001eh1.th.jpg 00002au8.th.jpg

Postanowilem (wreszcie :decayed:) zmienic lampki. HID odpada ze wzgledu na stan swiatel - to co wyglada jak kurz to w rzeczywistosci sa slady od piachu, poza tym mam szanse kupic ori samopoziomowanie. Tak wiec jedyna i sluszna droga jest bi-xenon.

-wtyczki, elektryka -- czy trzeba cos przerabiac ?

-zanim bede mial samopoziomowanie, czy mozna ustawic swiatla tak aby nie oslepialy ?

-kodowanie kompa - slyszalem juz rozne wersje: komp sam sie zadptuje (roczniki od 2004 >), trzeba recznie przestawic napiecia. Jak z tym jest ?

-spryski - czy poza zakupem innego zderzaka, pompy, zbiornika, wenszykow ;) i samych spryskow cos jest jeszcze potrzebne? Co z kodowaniem komputera ?

Czy znacie kogos w Krakowie kto ewentualnie dobrze zna sie na tym, bo aso odpada jesli chodzi o takie sprawy.

Opublikowano

Kolego byłem ostatnio w Bielsko Białej po felgi dokładnie to wczoraj) i właściciel tego szrotu zajmuje sie głównie ksenonami. Zaoferował mi pełny bixenon (lampy + osprzęt) za 1,5 tyś.

Jak Ci się chce tam gonić to możesz sprawdzić co Ci dokładnie zaoferuje bo nie wnikałem w temat.

Jego strona na allegro. http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=1089490

Nie wiem czy dobrze znają się na tym ale po ilości sprzętu który tam leżał sądzę że wiedzą co robią. Przynajmniej w kwestii lamp.

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze znają się na tym ale po ilości sprzętu który tam leżał sądzę że wiedzą co robią. Przynajmniej w kwestii lamp.

Nie tak dokońca , skoro gość twierdził jak do niego dzwoniłem ze zakładając do mnie BIXENON nie trzeba nic przerabiać a regulacja bedzie działac z kabiny....a miałem zwykłe soczewki.

DIEGO Ja u siebie nic takiego nie zauwazyłem bym miał jakis kurz czy cos takiego... jelsi masz ori sampopoziom w dobrej cenie to kupuj....tylko pytanie jakie wyjdą Cię koszta całkowite ? Pamietaj o zderzaku z spryskami!!

Lampy powinno Ci sie udać ustawić by nie raziły...tylko co bedzie jak bedziesz wiózł bagaże lub kogos na tylniej kanapie ? Będziesz raził innych użytkowników! Policjanci z reguły sie nie czepiają przy Naszych Audikach ale jak sie przyczepi to pierwsze czy masz spryskiwacze.

Ja mam HID zestawik i jestem bardzo zadowolony, chyba nie tylko Ja.

pozdr

Opublikowano
  • Autor

Dzieki miro_x za namiar :hi:

Co do "kurzu" w moich swiatlach: sa tak zdziubane przez piach, ze boje sie oslapiania innych jak zaloze HIDy. Zderzak juz mam :decayed: Siedezi wlasnie u lakiernika, szukam teraz spryskow, pompy i zbiornika.

Cuber, policemany nie przyczepiaja sie do twoich swiatel ?

Opublikowano

Nie, nawet na diganostyce ( przegląd nic nie powiedzieli ) Xenon to xenon, nie wiem dlaczego uwazasz ze HID oślepia ? Jelsi jest dobrze ustawiony to nie bedzie oślepiał. Jeszcze nikt mi nie mrugnoł z przeciwka ze coś nie teges.... jak mam bagaż to sobie zniżam....ale wiem jedno kolejna Audika jaka bedzie bedzie apewno z ori xenonem ;)

Opublikowano
  • Autor

Napisalem, ze przez wzglad na stan moich swiatel (zobacz fotki) moze oslepiac, a nie, ze HID oslepia sam z siebie :> :D

Handlarz za uklad samopoziomwoania -- komputer, dwa czujniki liczy sobie 210 funtow bryt. Niestety brak kabli, wtyczek.

Opublikowano

Teraz juz wiem o co Ci chodziło , ale musze powiedziec ze u mnie też tak jest jak u Ciebie.....zreszta przyjedź na spota w Niedzielę to zobaczysz sobie live....pozdr

Opublikowano

Tak jak pisałem cuber ja kupowałem u nich tylko felgi. Nie wiem jak to jest z tymi lampami. Diego pisał o wymianie lamp a tam gość miał za 1,5k kompletne więc jest to chyba dobra cena.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie czy jak wstawię zestaw HID to bedzie działać dalej regulacja świateł ze środka??

Opublikowano

maxx10 uprzedzam modów - nie rób OT w nie swoim temacie :no:

a odpowiedź na Twoje pytanie to tak będą działać

Koniec OT