Jump to content

seba1x

Pasjonat
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

About seba1x

Informacje

  • First name
    Sebastian
  • Location
    Zgierz

Car

  • Car model
    A4 B8
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    2010
  • Engine
    2.0 TDI
  • Engine code
    CAHA
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    ON

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Czy mozna opuścić skrzynie biegow na ttlnej łapie po to by zrobic sibie wiecej miejsca nad skrzynią? Trzeba cio odpiąć zanim ją opuszczę?
  2. ja przerabiałem temat dośc nie dawno.... kopciła na biało jak cholera..... przyczyna pęknięta głowica w 3 miejscach pod zaworami.
  3. no nie do końca bo nad skrzynią są jakieś kabelki wyczuwalne ale ciężko namacać, jedynie co znalazłem to brązowa pusta w sensie nic do niej nie podłączone umieczona nad skrzynią. brat niby wymacał jakąś inną kostke ale ona przylega do skrzyni...
  4. Witam, potrzebuje porady/informacji. pacjent a4 b8 2.0tdi musze wymienić czujnik temperatury spalin ten za dpf udało się wykręcić ale za cholere nie wiem gdzie jest kostka od niego. Między skrzynią a podłogą jest brązowa kostka pusta nic do niej nie jest podpięte, jest tam dość ciasno i nie wiem gdzi emoże być wtyczka od czujnika.... ktoś pomoże, robił ktoś ?
  5. vaga już mam zrobionego znaczy się zarejestrowaną wersję. co do błędów to wątpię by wszystko co wywaliło to jest uszkodzone, raczej jest jedna usterka która zakłóca prace innych czujników.
  6. Witam, Mam problem z audi 1.8t avj auto podczas ruszania lub jeździe na niski obrotach do 2tyś na dwójce potrafi szarpnąć/zamulić tak jakby odcięło zapłon na 1-2 sek. zapalają się kontrolki od epc esp. chwilowy brak reakcji na gaz po takim incydencie auto dalej jedzie normalnie, zbiera się dobrze. wstawiam zdjęcie z błędami. ten pierwszy błąd to wiem co i jak ale ta reszta mnie nie pokoi. podejrzewam że przyczyną tych błędów jest jeden z tych czujników, ale który? ktoś ma pojecie co to może być? może ktos pomoże?
  7. jeśli ktoś będzie miał podobny problem że po podłączeniu według instrukcji moduł nie działa to sposób jest na to taki że trzeba się wpiąć pod MCE przynajmniej u mnie pomogło.
  8. czy rozwiązałeś swój problem? bo u mnie jest to samo, czyli pod żótym świecą tylko pozycje i tył, a mijania nie świecą.
  9. witam, u mnie nic się nie zgadza, po pierwsze w module pod wykładziną czarna kostka ma 12pin nie 16 czy ile tam..... w każdym bądź razie tu jest opis dla wersji z korbą a ja mam 4x szyby el. ale mimo wszystko jak podłączam moduł doświetlenia w przełączniku od świateł wpinam się w żółty kabel by świeciły mi wszystkie światła ale jest lipa bo przecież po wyłączeniu zapłonu światła mijania nie działają. u mnie zapalają się tylko postojowe i tył. jak u was jest że działają wam halogeny albo mijania skoro po zgaszeniu auta nic nie działa?
  10. https://a4-klub.pl/topic/267688-montaż-modułu-coming-home-nie-ori/
  11. Siemka, wiem że tam poruszany wielokrotnie ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem. znalazłem tu u nas na forum poradnik jak podłączyć moduł doświetlenia drogi do domu,ale tam jest pod wersję z korbami z tyłu. ja mam 4x el. szyby i kostka w module komfortu jest inna i nie ma tylu pinów co w opisie poradnika. To jedna sprawa a druga to taka że po wpięciu się w włączniku świateł w żółty kabelek powinny włączyć się wszystkie światła tj. mijania i tylne. u mnie załączają się tylko postojowe i tylne co jwedług mnie jest normalne gdyż nie mam włączonego zapłonu. czy ktos może mi doradzi
  12. seba1x

    Wskaźnik Paliwa

    Witam, pytanko mam do was może ktoś juz tak miał. Dziś jak wracałem z Zakopanego zapaliła się rezerwa paliwa, no to podjechałem na stacje zalać, po zatankowaniu za 40zł rezerwa nadal się świeciła a podczas dalszej jazdy wskaźnik opadał coraz bardziej nim dojechałem do Krakowa to wskaźnik opadł na zero. więc dolałem znów za 40zł po odpaleniu auta wskazówka pozła na pierwszą kreskę po czym znów opadła tym razem bardzo szybko. Czy ktoś coś wie o co chodzi? Dodam że paliwo i nie mogło uciec bo audi na Bp jeździ, a całą trasę jechałem na lpg
  13. Jak w temacie szukam w okolicy Zgierza serwisu klimatyzacji mianowicie chodzi mi o znalezienie nieszczelności.
  14. ok jutro będę działał. Dziś ponownie podpiąłem lapka pod auto. uruchomiłem silnik, włączyłem klimę i zabrałem się do na stawów podstawowych. Wszystko przebiegło pomyślnie, brak błędów. Następnie włączyłem blok pomiarowy oto zrzuty. Zauważyłem że po adaptacji klap jakby lepiej zimniejsze powietrze dmuchało, ale pod warunkiem ze temp ustawię na 18 bo na LO dmucha jakby cieplejszym co widać na blokach pomiarowych że temperatury rosną.
×
×
  • Create New...