Jump to content

naznaczony81

Pasjonat
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

About naznaczony81

Informacje

  • First name
    jacek
  • Location
    łódź

Car

  • Car model
    A4 B6
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    2003
  • Engine
    2.0 E
  • Engine code
    ALT
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    PB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Witam. Potrzebuję pomocy kogoś z łodzi lub okolic. Potrzebuję podłożyć czujnik położenia wałka rozrządu przed zakupem. Mam a4b6 silnik 2.0 alt. Ale czujnik pasuje też z innych silników audi. Pomocy.
  2. Też tak myślę. Ale czemu taki objaw pojawił się jakiś czas temu potem zniknął na około 2msc a teraz powrócił i pozostał.
  3. Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc. Autko nie równo pracuje. Jakby wypadały zapłony. Na vcds pokazuje błąd 17748 czujnik położenia wałka rozrządu G40/ czujnik położenia wału korbowego G28 P1340-001 nieprawidłowa korelacja MIL zapalona. Autko to Audi A4B6 motor 2.0 alt. Objawy to tylko nierówna praca telepanie budą. Obroty nie falują auto ma moc nie kopci odpala odrazu czy zimny czy ciepły, spalanie w normie. Wymieniłem świece beru nowy czujnik położenia wału korbowego bosch nowe cewki beru nowa przepływka bosch. Ale nadal nic. Na vcdsie tylko ten błąd. Teraz moje pytanie czy kupować czujnik p
  4. Witam. Jeśli to nie właściwy dział to wybaczcie. Potrzebuję pomocy. Mianowicie szukam kogoś z Łodzi kto ustawiłby mi rozrząd. Auto było u kilku mechaników ale żaden nie wpadł na to że przestawił się rozrząd. Szukam więc pomocy w grupie. Może ktoś się znajdzie.
  5. Możliwe że mechanik 2 razy źle ustawił rozrząd
  6. Witam ponownie. Wymieniłem rozrząd napinacz łańcucha i łańcuch faz rozrządu. nowe świece cewki czujnik położenia wału korbowego i czujnik położenia wałka rozrządu. bład cały czas sie pokazuje. 17748 P1340. Autko odpala na zimnym i ciepłym. nie zmulone nie pali wiecej. tylko ta nierówna praca na jałowym. jakby nie palił na jednej świecy telepie całym autem. Pomocy
  7. A co z tym czujnikiem. Może tak być ze jak zepsuty to pojawiają się problem z napinaczem łańcucha.
  8. Witam ponownie. Po wizycie u mechanika okazuje się że to napinacz łańcucha faz rozrządu jest winny. Pytanie takie czy można go jakoś regulować czy tylko wymiana. I czy przy ewentualnej wymianie zmienić też łańcuch. Znalazłem taki zestaw firmy DME. Mechanik mówił mi że czujnik położenia wałka rozrządu jak jest zepsuty to też powoduje problemy z ustawieniem się napinacza. Nie wiem czy tak jest czy tylko prubuje kasę że mnie doić. Dajcie znać jak ktoś coś wie.
  9. A ten czujnik gdzie się znajduje. I czy mogę tak się narazie poruszac
  10. Dzięki za podpowiedzi. Jutro podjadę do mechanika niech zobaczy i ewentualnie naprawia. Jakie mogą być koszta takiej naprawy??? Bo przed świętami trochę krucho z kasą. I jeszcze jedno, czy mogę tak poruszać sie autem.
  11. Zmulony nie jest. pali normalnie. Tylko to delikatne telepanie ja światłach i ten błąd czujnika położenia wałka korbowego brak lokalizacji. A czy można to jakoś przestawić czy musze wymienić rozrząd . Ten ma teraz przejechane 30 tyś
  12. A może być to czujnik położenia walka rozrządu lub czujnik prędkości silnika
  13. Witam. Mam problem z moim a4b6 2.0 alt. Wywala błąd 17748 czujnik położenia wałka korbowego-błędna lokalizacja. Po zakupie nowego i montażu oraz skasowaniu błędu, on wraca. Dodam że od kiedy mam ten błąd to moje a4 nie pracuje równo. Obroty nie falują a aukto telepie i pracuje jakby padła swieca. Swiece są nowe, cewki sprawdzone . tak jest tylko na wolnych obrotach. Powyżej 1200 obr wszystko ustaje. Jak juz pisałem wymieniłem świece sprawdziłem cewki i założyłem nowy czujnik . Proszę o pomoc.
  14. Witam . Jestem posiadaczem a4b6 2.0 alt. I jestem zadowolony. Mieszkam w Łodzi i jak coś służę pomocom.
×
×
  • Create New...