r.kuderawiec

Pasjonat
  • Zawartość

    314
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

1

O r.kuderawiec

    Informacje

    • Imię
      Roberto
    • Lokalizacja
      ELBLĄG

    Auto

    • Model
      A4 B8
    • Nadwozie
      Avant
    • Rocznik
      2009
    • Silnik
      2.0 TDI
    • Kod silnika
      1B
    • Napęd
      FWD
    • Skrzynia
      Manual
    • Paliwo
      ON

    Ostatnie wizyty

    Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

    1. r.kuderawiec

      Witam. Chciałbym zapytać czy jest możliwe ze jak mam błąd świec żarowych na1.3.6 cylindrze to czy pozostałe świecę grzeją bo mam wrażenie ze chyba nie bo auto bardzo ciężko odpala . Ogólnie to cały czas mialem błąd sterownika świec zarównych myslalem ze po wymianie sterownika będzie ok no ale niestety nie mało tego po wymianie doszły właśnie błędy świec czego nie było przed wymiana sterownika a teraz jest błąd nadal sterownika i świec zarowy wie ktoś może o co tu chodzi
    2. Witam. mam problem z odpalaniem a6 3.0 z rana auto musi pokrecic rozrusznikiem z 8 sekund zanim odpali jak juz odpali to lekko zakopci i jest ok rozrusznik kreci dobrze filtr paliwa wymieniony Błąd jest tylko jeden -sterownik swiec żarowych -zasilanie przerwa w obwodzie obciazenia I wszystko bylo by spoko z tym sterownikiem bo wiadomo przekaznik do wymiany i swiec nie grzeje dla tego ciezko odpala ale na zewnatrz mam teraz ok 10 stopni na plusie wiec nie podgrzewa mu swiec a silnik ciezko odpala http://vaglogi.pl/log-001_004_007_b6Rd11.html http://vaglogi.pl/log-013_014_022_0AGM54.html http://vaglogi.pl/log-072_073_074_A4WDC6r.html http://vaglogi.pl/log-075_076_077_wd8pnbx.html
    3. r.kuderawiec

      http://vaglogi.pl/log-001_004_007_b6Rd11.html http://vaglogi.pl/log-013_014_022_0AGM54.html http://vaglogi.pl/log-072_073_074_A4WDC6r.html http://vaglogi.pl/log-075_076_077_wd8pnbx.html
    4. r.kuderawiec

      Witam. udalo udalo sie wykonac logi prosze zerknać http://vaglogi.pl/logs/my-logs
    5. r.kuderawiec

      Kolego chyba nie wiesz o czym mówisz ☺
    6. r.kuderawiec

      Chłopie a czy temperatura na zewnątrz jest odpowiednia aby zalaczylo świecę żarowe? Świece załączają się od minusowych temperatur A teraz mamy prawie 10 stopni na plusie więc po co świece żarowe mają grzać? Bez grzania świec ten silnik przy takiej temperaturze powinien palić na dotyk więc nie wiem o co ci chodzi
    7. r.kuderawiec

      Z tego co dodałem możecie coś odczytac ? Nie wiem czemu nie mogę dodać tych logów na stronę Vaglogi
    8. r.kuderawiec

      Nie moge dodać logów na VAGLOGI WYSKAKUJE NIE WLASCIWY FORMAT. DODAM TUTAJ TO CO UDALO MI SIE ZROBIC MOZE Z TEGO UDA SIE COS ODCZYTAĆ Log-Log.txt
    9. r.kuderawiec

      Ok jutro postaram się zrobić logi i je wrzucić na tą stronkę i dam znać jutro
    10. r.kuderawiec

      No właśnie nie mam sprzętu aby sprawdzić ciśnienie na tej pompie Jutro postaram się zrobić logi tylko powiedz gdzie mam je wrzucić bo juz nawet nie pamiętam czy tu na forum czy na jakąś stronkę
    11. r.kuderawiec

      Nad czym się jeszcze zastanawiam to pompka w zbiorniku po wł zapłonu nie podaje paliwa nie wiem czy akurat tak ma być ale jak miałem a4b8 2.0 tdi CR to pompka po wł zapłonu normalnie podawała paliwo do filtra
    12. r.kuderawiec

      Kurcze a podpowiesz na jakiej grupie sprawdzić te bipy ? Wtrysku z tego co pamiętam to kanał czy grupa 13i14 wtrysku wydają mi się ok z tego co pamiętam jeden chyba będzie do wymiany bo na zimnym silniku -1.5 jak juz pochodzil chwile to oscylowal w granicy 0,80 - 0,70 a reszta w granicach 0.30 z tego co dobrze pamiętam bo to juz było z dwa tygodnie temu jak sprawdzałem Akumulator ladowalem no i może odrobinę było lepiej ale to nie to co powinno być Sprawdzałem multimetrem ładowanie też i wydaje mi się lekko przy małe bo 13,80 v a Vcds pokazywał 14v A i z tego co pamiętam i jeżeli dobrze sprawdzałem Vcds to cismienie na zimnym silniku pokazywało 240 bar. Jeżeli możecie podpowiedzieć które grupy sprawdzić to chętnie to zrobię i wam wrzucę
    13. r.kuderawiec

      Nie rozrusznik kręci normalnie tylko jak odpala to rozrusznik kręci z jakieś 10 sekund odpali chodzi równo tylko lekko zakopci na siwo i jest ok tylko rano tak się dzieje lub po dłuższym postoju
    14. r.kuderawiec

      Witam. Mam problem z audi z silnikiem 3.0 TDI ogólnie auto ciężko odpala np po nocy lub po 8 godzinach po odpaleniu auto chodzi normalnie . Wymieniłem filtr paliwa ale bez zmian. W sterowniku silnika jest błąd związany z sterownikiem świec żarównych ale myślę że to nie powinno mieć wpływu ponieważ i tak teraz nie grzeje mu świec przy takiej temperaturze no chyba ze się mylę ☺ Przekaźnik świec zarowych kosztuje ponad 400zl a w ciemno nie chce go wymieniać
    15. Witam . Posiadam audi a6 3.0 TDI i od jakiegoś miesiąca jak zrobiło się chlodniej zaczęła bardzo ciężko odpalać rano i kopciuszek przez chwile po odpaleniu po chwili dymowe ustaje. wymieniłem filtr paliwa i nic to nie dało VCDS nie widzi żadnych błędów ze sterownika silnika sprawdzałem świece żarowe wszystkie są dobre ale świec i tak teraz nie grzeje przy tej temperaturze dopiero od ujemnych temperatur załącza świece żarowe . Macie jakieś może pomysły? Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki