Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

STATIMA sp.zo.o.Katowice-miał ktoś do czynienia.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wezwano mnie do zapłaty z w/w firmy.

Wierzycielem niby jest PKP Intercity,dlatego niby ponieważ nie pamiętam jakobym kiedyś

podróżował tym przewoznikiem.Z sygnatury wynika,że miało to miejsce w 02'roku.

Na dodatek przed nazwą mojej miejscowości dodano O i nie ten nr.domu.

Jakich użyć argumentów aby mi to anulowali lub gdzie się udać.

Opublikowano

Wezwano mnie do zapłaty z w/w firmy.

Wierzycielem niby jest PKP Intercity,dlatego niby ponieważ nie pamiętam jakobym kiedyś

podróżował tym przewoznikiem.Z sygnatury wynika,że miało to miejsce w 02'roku.

Na dodatek przed nazwą mojej miejscowości dodano O i nie ten nr.domu.

Jakich użyć argumentów aby mi to anulowali lub gdzie się udać.

napisz , że dane osobowe się nie zgadzają i zażądaj od pracodawcy dok. potwierdzającego w tym dniu obecność w pracy i po sprawie
Opublikowano

Jak nie dostałeś wcześniej żadnych kwitków do zapłaty to sprawa jest przedawniona :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Jak nie dostałeś wcześniej żadnych kwitków do zapłaty to sprawa jest przedawniona :wink4:

Po rozmowie tel.powiedzieli,że sprawa ma waż ność 10lat czyli do 2012r

napisz , że dane osobowe się nie zgadzają i zażądaj od pracodawcy dok. potwierdzającego w tym dniu obecność w pracy i po sprawie

wtedy nie pracowałem tu gdzie teraz :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jezeli nie dostałes tego poleconym to wez to olej i wogóle nie kontaktuj sie z nimi. sprawa jest przedawniona

Opublikowano

jezeli nie dostałes tego poleconym to wez to olej i wogóle nie kontaktuj sie z nimi. sprawa jest przedawniona

Nawet jezeli nie jest to dane powinny i nawet muszą być zgodne. Ty nie masz obowiązku pamiętać co wtedy robiłeś bo nie ma takiej możliwości załaszcza przez tyle lat.

Opublikowano

Koledzy mylicie się i to bardzo. Oni nie muszą nic udowadniać tylko "poszkodowany"!!! Sprawa na pewno nie jest przedawniona, zresztą kolega napisał, że przedawni się w 2012 roku. STATIMA to pewnie firma windykacyjna i wg mnie ciężko Tobie będzie z nimi rozmawiać, bo takie firmy raczej nie są skłonne do negocjacji :thumbdown: Z tymi danymi to też nie taka prosta sprawa. Wiele takich "konfliktów" kończy się dopiero w sądach i o dziwo możesz przegrać jeśli samo imię i nazwisko się zgadza. Niestety nasz system jest słabo rozwinięty i jest dużo niejasnych kwestii, na czym takie firmy windykacyjne korzystają :disgust:

Musisz próbować się jakoś dogadać z tą firmą. Ale pamiętaj, że jak będziesz coś do nich pisał i wysyłał tradycyjną pocztą to zawsze poleconym i za potwierdzeniem odbioru.

A tak swoją drogą. Na pewno w tym okresie, czyli 02' nie jechałeś na gapę czy coś takiego? Bo wiesz, jeśli jechałeś to powinieneś to uregulować i tyle. Mi kiedyś przyszedł stary mandat za parkowanie. Po 8 latach. I miałem do zapłaty prawie 1000 zł i uwierz mi, że musiałem to zapłacić. Te firmy stać na lepszych prawników niż, bez obrazy, Ciebie :przebiegly:

Opublikowano

firma windykacyjna niema na Ciebie nic zanim nie stwierdzisz tel. albo pisemnie badz mailem ze : tak oddam pieniadze albo nie nie oddam, teraz jest handel dluznikami wiem bo sam mialem przez pare lat listy od chyba 5 firm windykacyjnych, poniewaz nie mieszkam z rodzicami od dluzszego czasu a jestem u nich zameldowany moja mama zawsze mowi w domu ze mieszkam za granica i niema ze mna kontaktu - w ten sposob anulowali mi stare mandaty za ponad 1500zl bo komornik mial dosc calowania bramki i wiecznej obawy przed psem :wink4: ale przyznam ze niemam nic na siebie i pracuje tez dla siebie, wiec jak masz dochody na konto udokumentowane to Cie moga dojechac... Firmy windykacyjne moga mnie tez pocalowac w d.... wisialem tez za cyfrowy polsat i te firmy co chwila sie zmieniaja, jedna nie moze mnie namierzyc i za chwile juz pisze inna, na poczatku z tym samym zapalem i gorliwoscia, oni maja na celu psychiczne podejscie dluznika, strasza sadem i podaja paragrafy a wiekszosc ludzi jak ma swiadomosc swojego dlugu to przyznaje sie do niego i placi (czyt. "sra w gacie" ). przychodza pisma do mojej mamy i ciagle : Jesli do 3 dni nie ureguluje pan dlugu sprawa trafi do sadu i nawet podaja adres sadu rejonowego u mnie w miescie hahahaa poczytaj na necie o firmach windykacyjnych z nimi musisz unikac kontaktu bo pozniej dla nich to jest podstawa w sadzie jak sie przyznasz do dlugu albo odmowisz placenia, wiec albo wogle z nimi nie gadasz albo jak juz sie zapytaja czy nie masz zamiaru placic mowisz: "Owszem zaplace ale z wasza firma nie chce miec nic wspolnego" :hi: wpisz w google firma windykacyjna kiedys to studiowalem, ogolnie sa mocni w gebie a malo robia. pozdro

Opublikowano

no ok ale ty masz sytuację, że nie mieszkasz w miejscu zameldowania i rzeczywiście możesz sobie pozwolić na olewkę, bo komornik nie może niczego zabrać twojej mamie z mieszkania

ale jeżeli kolega, który założył ten wątek mieszka w miejscu zamieszkania to ma większy problem i niestety wcześniej czy później będzie się jakoś musiał ustosunkować do ich pism, szczególnie jak odebrał jakiś polecony list :thumbdown:

pewnie, że może też sobie olewać sprawę ale firmy windykacyjne zazwyczaj są dosyć uparte i dość długo stawiają na swoim i nękają ludzi :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

który założył ten wątek mieszka w miejscu zamieszkania

dokładnie ale narazie od półtora miesiąca cisza-czekam na wyjaśnienia