Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Ubywa płynu ze zbiorniczka wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

jak w temacie cieknie mi maglownica ale wspomaganie działa normalnie jak jest mało płynu to odzywa się pompa doleje i wszystko jest ok mam nadzieje że jak wymienie gumowe osłony będzie ok lecz nie mam 100% pewności że cieknie mi przez te gumy ale skoro wspomaganie chodzi dobrze to chyba nie musze wymieniać całej maglownicy

co wy o tym sądzicie może miał ktoś podobny przypadek byłbym wdzięczny za jakąś poradę podpowiedź

Opublikowano

o jakich gumowych osłonach mówisz, ??

Opublikowano

nic Ci nie pomoże wymiana gumowych osłon (manszet) , magiel do regeneracji lub wymiany :confused4:

Opublikowano
co wy o tym sądzicie może miał ktoś podobny przypadek byłbym wdzięczny za jakąś poradę podpowiedź

mialem :decayed:

wiec mowisz ze ci ubywa plyn w zbiorniczki i jedna z gum/harmonijek jest mokra od plynu..... niestety rozciekla ci sie maglownica :confused4:

naprawa:

trzeba wyciagnac caly magiel i dac go zregenerowac, to najszybsza i najtansza opcja ktora wynosi w sumie 1000-1200 zl :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

no to niezła lipa myślałem że da się to w jakiś prosty sposób naprawić a tu widze że nic z tego tylko wymiana wchodzi w gre

panowie a jak z tą regeneracją pośmiga to troche czy lepiej kupić nowe ???

Opublikowano
no to niezła lipa myślałem że da się to w jakiś prosty sposób naprawić

jesli chcesz w prosty sposob to kup zestaw naprawczy i dzialaj*

*nie polecam bo trzeba miec odpowiedni sprzet

panowie a jak z tą regeneracją pośmiga to troche czy lepiej kupić nowe ???

spokojnie posmigasz, ja juz ponad pol roku jezdze i jest :good:

nowka kosztuje ponad 2 tys bodajrze :mysli:

Opublikowano

heh tak myślałem że chodzi Ci o te harmonijki na maglu, tak jak koledzy wyżej regeneracja, używka lub nowa,

jeśli chodzi o cenę nowej to w aso 3000zł przy zwrocie starej

pozdro

Opublikowano

oj Arek ... chyba troszkę więcej :mysli:

ja do [b5] kupiłem używkę z Paska B5 FL i wszystko pasiło Plug & Play - polecam ( stara była KOYO a ta używka ZF ) , starą sprzedałem do zakładu gdzie regenerują magle ( jakby co to polecam Częstochowę , jeżeli dobrze pamiętam jest to firma ARGO F.H.U - są na Allegro :wink4: )

Opublikowano
oj Arek ... chyba troszkę więcej

nie pamietam juz dokladnie, a nie chcialem przesadzic :>

jakby co to polecam Częstochowę , jeżeli dobrze pamiętam jest to firma ARGO F.H.U - są na Allegro

rowniez polecam bo mi tez regenerowali :wink4:

Opublikowano
  • Autor

3000zł za magiel :shocked: no nieźle nie pozostało mi nic innego jak tylko regeneracja starego i dzięki wielkie za wszystkie porady i podpowiedzi :notworthy: [br]Dopisany: 11 Wrzesień 2010, 18:17_________________________________________________

oj Arek ... chyba troszkę więcej :mysli:

ja do [b5] kupiłem używkę z Paska B5 FL i wszystko pasiło Plug & Play - polecam ( stara była KOYO a ta używka ZF ) , starą sprzedałem do zakładu gdzie regenerują magle ( jakby co to polecam Częstochowę , jeżeli dobrze pamiętam jest to firma ARGO F.H.U - są na Allegro :wink4: )

http://moto.allegro.pl/przekladnia-maglownica-vw-passat-b5-audi-a4-i1220340282.html znalazłem :gwizdanie:

w porównaniu do nowej nie jest aż tak tragicznie mam nadzieje że troszke pohula

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/przekladnia-maglownica-vw-passat-b5-audi-a4-i1220340282.html znalazłem :gwizdanie:

w porównaniu do nowej nie jest aż tak tragicznie mam nadzieje że troszke pohula

Dokładnie tą firmę polecam (jak nie oddasz starej płacisz kaucję) :wink4:

Dla twojego nowa ORI przekładnia ZF ~ 651 € :blink: (ceny w polskich ASO troszkę wyższe) :wink4:

Opublikowano
Dla twojego nowa ORI przekładnia ZF ~ 651 € blink (ceny w polskich ASO troszkę wyższe)

Robert podrzuc nr przekladni :wink4:

Opublikowano
  • Autor

euro czy złotówki cena i tak wydaje mi sie wysoka za coś co często sie pierdzieli

Opublikowano

Robert podrzuc nr przekladni :wink4:

Zależy od nr. VIN ale ceny bardzo podobne

http://www.postimage.org/image.php?v=TsHzEtr

euro czy złotówki cena i tak wydaje mi sie wysoka za coś co często sie pierdzieli

cenę oczywiście podałem w € (ojro) :wink4: , polskie ASO mają wyższe ceny np. GAJOS ~ 2931 pln (za ...AX) , 3145 pln (za ...EX) , ceny w IC podobne :wink4:

Opublikowano
  • Autor

jeszcze raz dzięki za wszystko po niedzieli zamawiam i oczywiście wymieniam mam nadzieje że sie uporam z tym

Opublikowano

Proponuję dokupić ORI osłony harmonijkowe , te dostarczone z regen. maglem są na ch**a :thumbdown:

Opublikowano

ja mam nie ori i jak narazie sa ok :mysli:

ps: na tej fotce niz nie widac :cool1:

Opublikowano

ps: na tej fotce niz nie widac :cool1:

Już poprawiłem :wink4: , ostatnio coś się dzieje z "postimage" - opcja dodaj zdjęcie :mysli:

Nieoryginalne manszety są za miękkie

Opublikowano
Już poprawiłem

dalej to samo :gwizdanie:

Opublikowano
Już poprawiłem

dalej to samo :gwizdanie:

u mnie widać wszystko pięknie, ładnie :mysli:

coś ten "postimage" się jeb*e