Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Pompowtryskiwacze ...AA problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym że samochód drga na wolnych obrotach a chwilowe spalanie wynosi 0,2 do 0,3 l/h. Na kanale 001 poz. 2. wartość wynosi 1,7-2,4mg/R gdzie przedział wynosi od 3mg do 9mg/R. W kanale 013, 018 wartości są prawidłowe ale za to w kanale 023 począwszy od pierwszego pompowtryskiwacza do czwartego wartość wynosi -100 do -128. Według mnie powinny za ten stan rzeczy być winne pompowtryskiwacze ale wszystkie cztery zostały zregenerowane w firmie diesel-reg z Tucholi myślałem że będzie po problemie ku mojemu zdziwieniu okazało się inaczej jak było wcześniej tak jest teraz. Siedzę i myślę co za ten stan rzeczy może odpowiadać. Dodam że silnik sobie drgał odkąd kupiłem samochodzik więc albo ktoś przed sprzedażą zmieniał pompowtryskiwacze i założył nie takie jak trzeba i sterownik nie jest w stanie wysterować ich lub już nie wiem co. Teraz pytanie dla tych co zmieniali pompowtryskiwacze na inne niż mieli czy silniczek miał podobne objawy jak u mnie przed korektą sterowanika. Mile widziane wszystkie sugestie i nawet wskazanie mechanika w świętokrzyskim, kujawsko-pomorskim bądź pomorskim gdzie mógłbym wysterować sterownik pod te pompowtryskiwacze.

Opublikowano

zapodaj logi auta