Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile oleju w silniku ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile leje sie oleju do silnika 1.6 bo gosciu wlał mi 3.8 litra nie wiem czy nie za duzo ??

Pozdrawiam

Opublikowano

popatrz na bagnet a nie martw sie na wyrost a pozatym zapraszam najpierw do newbie

Opublikowano
  • Autor

na bagnet patrzyłem jest na max i zastanawiam sie czy nie wydmucha mi uszczelki jak troche przygazuje ??

Opublikowano

ja miesci sie miedzy widelkami to jest oki

Opublikowano
  • Autor

no miesci sie z fartem ... moze nic sie nie stanie :)

pozdr

Opublikowano

jeżeli chodzi o bagnet to ja na przykład nie miałem w bagnecie tej plastikowej osłonki co jest przy końcu i mi pokazywało ze oleju mam dwa centymetry ponad max,jak sobie kupiłem ten kołnierzyk to pokazywało mi między max. a mini.no to w normie.rzecz w tym ze ten kołnierzyk kupiłem za 3 zł. a orginalny kosztyje 15zł i ciekawe czy ten za trzy zeta spełnia swoje nory jeżeli chodzi o ten pomiar,ba jak go załozyłem to baknet sie telepie na boki:roll:

Opublikowano
jeżeli chodzi o bagnet to ja na przykład nie miałem w bagnecie tej plastikowej osłonki co jest przy końcu i mi pokazywało ze oleju mam dwa centymetry ponad max,jak sobie kupiłem ten kołnierzyk to pokazywało mi między max. a mini.no to w normie.rzecz w tym ze ten kołnierzyk kupiłem za 3 zł. a orginalny kosztyje 15zł i ciekawe czy ten za trzy zeta spełnia swoje nory jeżeli chodzi o ten pomiar,ba jak go załozyłem to baknet sie telepie na boki:roll:

ja wymieniałem u siebie ten plastik bo miałem poklejony i przez "oszczędność" wlałem do silnika 4,5l oleju i pozim był dopiero na 3/4 jakiśczas tak jeżdziłem ale nie dawało mi to spokoju kupiłem w ASO ten plastik i się zagłowę złapałem ponad litr oleju za dużo w silniku! :shock:

więc kupuj takie rzeczy tylko w oryginale bo nie ma z tym żartów :lol:

więc do silnika 1,6 oleju wchodzi 3,3l i tak powinno być! a wogóle to temat oleju na tym forum jest bardzo powielany sam założyłem kilka dni temu wcześniej :twisted: