Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czujniki parkowania - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnim czasie mam dziwny problem z czujnikami parkowania, a mianowicie czasem działają, a czasem nie. Odpalam auto wrzucam wsteczny wyjeżdżając zwykle z garażu(warunki atmosferyczne nie mają wpływu) i zamiast pojedynczego dźwięku oznaczającego, że czujniki się załączyły jest ciągłe dźwiękowe pikanie czujników do 5-10 razy. Na panelu jednocześnie miga przycisk od wł/wył. czujników. Po czym nastaje cisza, ale czujniki już nie reagują. Jedynym wyjściem jest zgaszenie silnika (teraz nie jestem pewien, ale chyba również wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki) i ponowne uruchomienie silnika. Także czujniki są sprawne, ale co powoduje te nieprawidłowości?

Opublikowano

Kolego najprościej byłoby podpiąć vag

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, czy rozwiązałeś problem z czujnikami? Mam taki sam problem. Mam A4 b7 i założone czujniki przód/tył i od pewnego czasu przy cofaniu czujniki piszczą długim ciągłym sygnałem i mryga kontrolka włączenia czujnika. Niestety nie ostrzegają o przeszkodach :( jak rozwiązać taki problem? Ma ktoś pomysł?

Opublikowano

Zapnij VAG-a i zobacz jakie błedy zapisały się w buforze sterownika PDC. Ciągły pisk i mrugająca zielona dioda to oznaka niesprawności układu PDC (najprawdopodobniej uszkodzony któryś z czujników).

Opublikowano

Pewnie powiecie "bosze" skąd on się urwał ale nie mam jeszcze VAGa i dopiero rozglądam się za nim. Na co zwrócić uwagę szukając tego urządzenia?

Opublikowano

Dla B7 potrzebujesz troszke droższy interfejs czyli HEX + CAN. Najszybciej dowiesz się co się dzieje z czujnikami, jeśli podjedziesz na lokalnego spota - koledzy podłączą Ci VAGa za free i wytłumaczą o co chodzi.

Poszukaj swojego regionu tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=2.0

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem, czasami po włączeniu wstecznego czujniki załączają się prawidłowo a czasami słychać długotrwały pisk tyle tylko,że u mnie nic na wyświetlaczu się nie pojawia żaden komunikat.Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

Witam mam podobny problem, czasami po włączeniu wstecznego czujniki załączają się prawidłowo a czasami słychać długotrwały pisk tyle tylko,że u mnie nic na wyświetlaczu się nie pojawia żaden komunikat.Pozdrawiam. :hi:

Masz PDC tył + przód czy tylko tył?

Opublikowano

Tylko tył!! :embarrassed:

Opublikowano

FIS nie ma nic wspólnego z PDC - jedyna dodatkowa sygnalizacja usterki to dioda w przycisku PDC (ale ten jest w aucie tylko jeśli masz także sensory w przednim zderzaku).

Ciągły pisk oznacza dwie rzeczy - albo czujnik widzi przeszkodę < 30cm - lub druga opcja, niesprawność układu. Najszybciej dowiesz się co się dzieje - przez odczytanie błędów z modułu PDC. Najprawdopodobniej zaczyna klękać jeden z czujników...