Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] cieknące wtryskiwacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po włączeniu nadmuchu do wnętrza jak i w okolicach silnika, w moim niedawno zakupionym A4, było czuć smrodek oleju napędowego. Zajrzałem pod osłonę i okazało się, że na na 4 z 6 przelewach powrotnych z wtryskiwaczy mam wyciek. Na moje oko ucieka na samych wężykach a nie na króćcach wkręconych we wtryskiwacze. Jak widać na załączonej fotce nie mam na końcach wężyków zacisków. Czy tak jest we wszystkich AKE i nadzedł koniec tych elastycznych wężyków i trzeba kupić nowe, czy też poprzedni właściciel przy jakiejś naprawie zapomniał założyć zaciski na końcówki wężyków ?

Przepraszam za jakość fotki, ale gdzieś się cyfrówka zapodziała i pozostała komórka.

14092007nt2.th.jpg

Opublikowano

Kup nowe wezyki wymien i bedzie po problemie,zacicki chyba nie wystepuja.

Opublikowano

brak zacisków tak jest oryginalnie, rozumiemm, że cieknie z przelewów a nie z gum w pokrywie przy wtryskach, miałem to samo ale skończyło się niestety na wyminie całej pokrywy

Opublikowano
  • Autor

Tak patrząc na miejsca gdzie powstają plamki ON to wygląda właśnie na przewody. Zacznę od ich wymiany i zobaczymy co będzie dalej. Możecie polecić jakieś konkretne dobrej jakości, które się zaraz nie rozlecą ?[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2007, 10:23 _________________________________________________

Niestety po wymianie wężyków nadal to samo. Nie jest to olej silnikowy tylko ropa - dość charakterystyczny zapach typowy dla parującego ON. Wnioskuję więc, że nieszczelne są przelewy. Teraz pytanie - czy da się kupić same te przelewy (jakby ktoś miał NR z ETKI byłbym wdzięczny). czy też da się to jakoś uszczelnić ?

Opublikowano

tak można kupić same przelewy, najlepiej + nowa śrubka i dwie podkładki.

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem przelewy i już nic nie cieknie. No i pozbyłem się smrodku parującego ON. :> :a4fan:

Opublikowano

6 letnie auto i juz sa z nim problemy!! tak samo jak w moim 1z [ 12 letnim] co jakis czas to jakis wydatek!! jak nie pompa wody to potem sie wysrala pompa wspomagania!!! moze jednak ta marka jest zbytnio przereklamowana

!!!(mialem opla astre przez 2 lata i grosza do niego nie dołożylem,a z moim audi to caly czas jakies problemy!!!!!0