Kozathe1st Opublikowano 25 Września 2010 Opublikowano 25 Września 2010 Tak jak w temacie chciałem zasięgnąć informacji odnośnie instalacji w B6 do Concert III lub BNS. Jeszcze nie jestem zdecydowany co kupić. W mojej B6 mam instalację przygotowaną pod zwykłe radio sklepowe czyli znajduje się tam kostka prądowa bez can'ów oraz kostka pod głośniki 4x4. Mam duży fis. Z informacji odnalezionych na tym forum wywnioskowałem że będzie problem z podłączeniem tylnych głośników ponieważ mój pojazd nie jest wyposażony w wzmacniacz. Jestem już po przekładce kosza oraz klimatronica z 1din na 2din i szczerze mówiąc to trochę mnie ta informacja zniechęciła do dalszych działań. Chyba znalazłem się w przysłowiowej w kropce ;( . Czy jest jakieś rozwiązanie umożliwiające podłączenia ww Concerta/BNS'e w taki sposób aby komplet głośników grał? Czy będę zmuszony do zakupu wzmacniacza i rezania dalej instalacji? Wiem że czekam mnie jeszcze pociągnięcie dwóch kabli can (H, L) z zegarów do kostki ISO2 którą też muszę zakupić. Ostatecznie chciałem zapytać co będzie łatwiej podłączyć do mojej instalacji Concerta III, czy może BNS'e. Jak wygląda kodowanie Concerta III po jego zainstalowaniu? i czy jest szansa że to zagada tak jak powinno Bardzo proszę o pomoc!
tasman120 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Kolego spokojnie poczytaj na forum. Jest wszystko opisane bardzo dokladnie. Ja miałem w swoim a4 radio panasonica i głośniki w przednich drzwiach. Instalacja radia 2 din jakiekolwiek by nie było jest do przejścia nawet dla laika. Z wykształcenia jestem lekarzem i dałem sobie rade z wszystkim po kolei - cięcie lutowanie przekładanie i kodowanie vagiem. Więc do dzieła. Służę pomocą przy podłączaniu canów, czy też podłączaniu BNS'a. Wygląda super w nocy - czerwono jak w piekle:) Oczywiście RNS-e lepszy ale montaż BNS jest krokiem do instalacji RNS-e:) Tak więc jeśli planujesz w przyszlości montaż RNS-e to zamontuj sobie wszytsko tak żeby potem było już prawie plug'n'play! Daj znać czy dalej chcesz rezać wszystko to pogadamy na priv i ci pomogę pokieruje aby ci sie udało! pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi