Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Szum przy skrecaniu w prawo quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych Kolegow. otoż tak jak w temacie jak skrecam w prawo słychac szum nie wiem dokladnie z kad gdzies z przodu mam wrazenie. szum slyszalny tylko przy skrecie w prawo niby sparwa banalna wydawaloby sie ze to lozysko albo zbierznosc no ale chyba nie. łozysko wymienione we wszytskich kolach z przdoku w tym roku z tylu w tamtym roku kola nie maja luzow. przegub lewy wymieniony prawy jest ok nie strzela w nim nie ma luzow. zbierznosc ok nie sciaga na zadna strone nie scina opon. olej w wspomaganiu wymieniony w tamtym roku nigdy nie bylo zadnych problemow z wspomaganiem. olej w skrzyni uzupelniony, byl ubytek bo troche wywilgło koło połosi. nie sprawdzalem jak z tylu w moscie bo nie moge odkrecic korka kontrolnego. byl sparwdzany olej 3 lata temu bylo wtedy ok nie ma wyciekow ale wiadomo troszke sie poci kolo polosi. z przodu mam nowe opony z tylu juz zdarte. pytanie czy roznica wysokosci bierznika moze powodowac ten szum? szum moze dochodzic z torsena albo mechanizmu roznicowego? jak myslicie? czemu szumi tylko przy skrecie w prawo a w lewo jest cisza.

Opublikowano

Kolego, oponki przy quattro powinny być takie same z przodu jak i z tyłu(!) :kwasny: ,

jeżeli założyłeś nowe na przód a z tyłu zdarte to masz kilka milimetrów różnicy w wysokości opony,

a co za tym idzie w obwodzie koła.

Poczytaj dokładnie jak działa torsen, a zdasz sobie sprawę, że musisz zmieniać 4 oponki naraz,

gdyż zepsujesz napęd bardzo szybko..

ten szum to może być to.. jeżeli jak mówisz łożyska i przeguby masz ok.

RADA: zmień oponki z tyłu jak najszybciej! :wink4:

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

wiem jak dziala torsen. wiem ze niedopuszczalne jest zakladanie opon o roznym profilu z przdu i z tylu no ale zeby wysokosc bierznika odgrywala taka role? no nic pewnie masz racje. zbliza sie zima wrzuce zimowki o takim samycm poziome zurzycia wszytskich 4 opon i zobaczymy.