Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa po gradobiciu z AC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Toyota Rav4 07r. 2.2D-Cat 180PS wersja X(najbogatsza jaka była),zgłosiłem do Generali szkodę z AC,gradobicie,dzisiaj dostałem wycenę naprawy na 5140zł,w tym sama szyba 1340zł,wydaje mi się śmiesznie mało,bo całe auto do malowania + naprawa wgnieceń,a uszkodzenia są spore,skoro napisali,że wymiana maski i dachu :shocked:,no ale tylko po okazaniu przed malowaniem.

wątpię żeby takie pieniądze wystarczyły na porządną naprawę,a gdzie utrata wartości,auto było do taj pory bezwypadkowe,weź teraz sprzedaj malowane auto :kwasny:

linki do skrinów z wyceny

http://img811.imageshack.us/img811/484/dsdt.jpg

http://img121.imageshack.us/img121/6228/dsd3.jpg

http://img409.imageshack.us/img409/3909/dsd4.jpg

Opublikowano

Mysle tomeks ze skoro taka mloda fura to bezgotowkowa wybierz.

Jesli chodzi o gradobicie <- szwagier w innej ubezp rzeczoznawca :naughty:, to roznie podchodza firmy ubezp do tej sprawy, od specjalnych sposobow polegajacych na bezinwazyjnej naprawie poprzez wymiany elementow na nowe jak w twoim przypadku - pomijam frajerskie wyceny klepania.

Najlepsza forma jest bezgotowkowa naprawa dla klienat, gdyz ubezpieczalnia nie odpusci tematow gotowka do reki przy szkodzie gradobicia - w ciagu jednego dnia stracili mega duza kase i maja prykaz specjalnego pilotowania tych spraw i max obnizania odszkodowan. Wiecej niemoge napisac na forum, ale powiem ci ze ciezko ci bedzie bez faktur wyciagnac wiecej a niezeli oni proponuja - nawet u rzecznika praw ubezp - podkreslam bez faktur i mowie i realiach a nie awanturach, odwolaniach i czekaniu na chajc grube miesiace.

powodzenia

Opublikowano

Witaj,

Obciąłeś najważniejsze :) legendę kalkulacji :)

Najpierw zerknij do polisy (m.in. wariant wycena czy warsztat), kolejno do OWU, no i jeśli mowa o ubytku wartości, to przy AC może być kłopot :/

No i legendarna już kwestia VAT-u ...

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Obciąłeś najważniejsze :) legendę kalkulacji :)

to?

http://img137.imageshack.us/img137/7245/dsd5.jpg

czyli generalnie ciężko będzie uzyskać coś więcej,bo 2 czy 3 tysie więcej nie robi mi dużej różnicy,gdybym dostał przynajmniej 10 na rękę,to może zastanawiałbym się nad naprawią we własnym zakresie,w innym przypadku wstawiam auto do ASO i niech robią.

Opublikowano

Ja wstawilbym do ASO, nie sadze abys uzyskal w krotkim czasie duzo wieksza kwote na bezgotowkowe, a wyceny innych niezrzeszonych rzeczoznawcow ubezp - powie ze nie musi jej uznawac, nie masz podstaw ze musza <-- do sadu sie przydaja tylko.

Tylko ustal z aso aby zanim przystapia do naprawy poinformowali cie o jej zakresie - wiesz zeby wspolpraca aso+ubezp nie probowala nabic cie w butelke i naprawic to jakims frajerskim sposobem - nieraz oglada sie na tvn turbo rozne sztuczki stosowane przez aso.

Opublikowano
  • Autor

myślisz że ASO będzie waliło w ciula :mysli:,przecież to dla nich kasa i powinno zależeć im na jak najdroższej naprawie,przynajmniej tak było w ASO Audi jak brat oddał tam swoje auto po małym wypadku,zwykły warsztat naprawiłby za 10,max 15tyś,a ASO wykasowało ubezpieczalnie na 64tyś :decayed:,a po paru miesiącach wymienili jeszcze kompresor za 4tyś,bo uznali że jego uszkodzenie mogło być wynikiem wypadku.

Opublikowano

Jasne masz racje, jednak jak wspominalem ze mam informacje o bezinwazyjnych/bezingerencyjnych <niewiem jak to nazwac :wallbash: > naprawach aut po gradobiciu<-- mam tu na mysli ze jest w polsce jakas firma/firmy ktore specjalizuja sie w wyciaganiu wgniecen po gradobiciu. Jak to jest rozwiazywane pomiedzy Aso/ubezp to niewiem< nie pytam sie o takie szczeoly szwagra :cool1: , pomysli ze chce zrobic kolejna stluczke aby wymienic zderzak na s-line, albo przednia szybe na podgrzewana i znowu bede mu dupe zawracal :polew: :polew: .

Ponoc nic nie widac dla zwyklego smiertlenika ale jakis wplyw na lakier napewno ma taka metoda.

Pozatym Aso nie powinno robic najmniejszego problemu przedstawiajac ci kalkulacje naprawy, a z tego beda rozliczani z ubezp wiec wszystko bedziesz mial na papierze <--- o to mi chodzi abys dopilnowal aby dali ci koncowa kalkulacje naprawy z aso - no i bedziesz mial gwarancje na kolejne 2 lata na wykonane elementy dzieki tej kalkulacji.

Opublikowano

... innych niezrzeszonych rzeczoznawcow ubezp ...

niezrzeszony ?? rzeczoznawca ubezpieczeniowy ??

kto to jest ??

Metoda smart repair - mam kolegę w Warszawie, który pracuje w takiej firmie.

Zainteresowanym mogę dać namiar na PW.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

niezrzeszony ?? rzeczoznawca ubezpieczeniowy ??

kto to jest ??

dobrze sobie to wymyslilem :polew: :polew: :polew: :polew:

a chodzilo mi o rzeczoznawca ktory nie wspolpracuje z dana ubezpieczalnia czyli niezalezny o chyba teraz prawidlowo :hi: