Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Zawieszony licznik- czyżby tylko to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś spotkałem sie z dość nietypowym problemem tzn. Dwa dni samochód swój trzymałem pod chmurką - każdy wie jakie mamy temperatury w nocy a jakie dzień. Odpaliłem samochód ok. 12:00 i było oki. Pół godziny później kiedy ponownie go odpaliłem doznałem szoku tzn. licznik zegarów jak gdyby sie zawiesił. wszystkie wskazówki przestały działać - tylko od obrotów silnika bardzo wolno podnosiła sie ku górze ale nie opadała. Prawie wszystkie kontrolki nie gasną prócz abs i od hamulca ręcznego. Elektroniczny licznik kilometrów znikł. Tylko temperatura zewnętrzna pozostała. Aha no i jak zamknę samochód powyłączam światła to zegary dalej świecą. Jak myślicie co może być tego powodem czyżby wilgoć (samochód po nocy był cały spocony, zawilgocony), przed tym drugim odpaleniem postawiłem go w słońcu by kabina sie zagrzała przed wyjazdem zony. ogólnie samochód pali, jeździ nic się nie wyłącza, nic nie gaśnie światła działają oki. Dodam też że mam zamontowane xenon hid ale nigdy wcześniej podczas użytkowania owych xenonów nic podobnego się mi nie wydarzyło. bardzo proszę o wskazówki, ewentualnie o pomoc. gdyby wszystko wróciło do normy to dam oczywiście znać.

Opublikowano

Witam kolego mam taki sam samochód jak ty tez od kilku dni mam problem tylko z samym licznikiem poprostu wariuje i jak wiesz licznik ma wbudowany immo i przez co ja nie moge odpalic auta dopiero za 5 razem powoli wszystko dochodzi do normy oprocz obrotomierza ktory dzis sie przekrecil dookola i zawiesil na amen, rozebralem dzis pol auta kupilem specjalny srodek do kabli na wilgoc i spryskalem licznik i wszystkie kable po lewej stronie i pod macha obok komputera narazie dziala zobaczymy po nocy czy dalo to jakis skutek jesli nie to czeka mnie wymiana licznika bo to on szwankuje i robi zwarcie pzdr

Opublikowano

Witam. U mnie usterka ustąpiła po odpięciu akumlatora. Poprostu cos sie zawiesiło. Tak więc ciesze się pełną sprawnością zegarów. Pozdro.

Opublikowano

Dobra wszystko wiadomo pospul sie jakis steronik czy cos takiego temat zamkniety pzdr