Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Odłączenie przewodów od przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam bardzo duży problem z moją audi, a mianowicie auto strasznie mi szarpie na niskich i na wysokich obrotach praktycznie nie da się normalnie jeździć. Sprawdzone były już takie elementy jak dolot do silnika(brak nieszczelności), nowe przewody i świece, czyszczenie i adaptacja przepustnicy, nowe poduszki pod silnikiem i skrzynią, . Auto było podłączone pod vaga i brak błędów

Dzisiaj odłączyłem od przepustnicy kostkę z kablami i problem zniknął auto chodzi lecz na wolnych obrotach falują obroty.

Moje pytanie jest takie czy mogę trochę przejechać z odłączoną elektryką od przepustnicy(około 200 km)? ewentualnie co może być przyczyną takiego zachowania auta? ja już nie mam siły i moi mechanicy tez mi już nie potrafią pomóc.

z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

w ogóle to jest dziwne,bo po odpięciu kostki od przepustnicy-auto na wolnych obrotach powinno zgasnąć :mysli:

jeśli będziesz nogą operować,to linka otworzy przepustnicę,ale na wolnych obrotach-to właśnie ta kostka,jest połączona z czujnikiem wolnych obrotów-jesteś pewien,że odłączyłeś kostkę od przepustnicy?

Opublikowano

w ogóle to jest dziwne,bo po odpięciu kostki od przepustnicy-auto na wolnych obrotach powinno zgasnąć :mysli:

jeśli będziesz nogą operować,to linka otworzy przepustnicę,ale na wolnych obrotach-to właśnie ta kostka,jest połączona z czujnikiem wolnych obrotów-jesteś pewien,że odłączyłeś kostkę od przepustnicy?

Bez tej kostki nie da się jeździć, trzęsie budą, falują obroty w mega zakresie i ogólnie kupa. ;)

Błedy na Vagu wywala od razu, prawdopodobnie takie

17951 - Angle Sensor 1 for Throttle Actuator (G187): Signal too Small

P1543 - 002 - Lower Limit Exceeded

17580 - Angle Sensor 2 for Throttle Actuator (G188) Signal too Low

P1172 - 002 - Lower Limit Exceeded

17987 - Throttle Actuator (J338): Adaptation Not Started

P1579 - 001 - Upper Limit Exceeded

PS.

A sprawdzali Ci przepływkę ?

Opublikowano

zapytałem tak,bo pamiętam ,jak miałem 1,6 AHL-po odpięciu kostki-auto gasło natychmiast na wolnych-samo uruchomienie silnika,bez pomocy pedału gazu-niemożliwe,czujnik na przepustnicy ma w sobie płytkę ze scieżkami i sensor,który po tej płytce się przesuwa,jeśli ścieżki są "wytarte",czujnik podnosi się wyżej,ale wtedy obroty są za wysokie i ECU "każe" je obniżyć do danego poziomu,ale tam jest to niemożliwe i dlatego objawia się to falowaniem obrotów-to tak w skrócie...jeśli ścieżki są zniszczone bardzo-rozbieżność jest duża-u mnie np zatrzymywało się na ok 4 tys i nie chciało zejść niżej-pomagało zgaszenie silnika,ale potem ciężko było go zapalić ponownie-wymiana przepustnicy pomogła permanentnie

Opublikowano
  • Autor

na 100% jest to kostka od przepustnicy ponieważ była odpinana podczas czyszczenia, a wygląda mniej więcej tak zaokrąglony jeden koniec i siedem przewodów, a po odłączeniu owej kostki auto nie gaśnie błędy oczywiście wywala, ale nie gaśnie i jeździ tak jak powinno bez żadnego szarpania tylko czy mogę tak jeździć? w przyszłym tygodniu będę miał przepustnicę, a auto nie może stać. Z podłączoną wtyczką do przepustnicy nie da się jeździć:(

Przepływka nie była sprawdzana ale po odłączeniu wtyczki od przepływki obroty silnik "wariował".