Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Co do bulgotania czy braku ogrzewania to takich rzeczy u mnie nie ma, przewody nie są twarde jak k...as :> tylko problem jest taki, wolniej łapie temp, dzis rano jechałem temp pow +6, korek zamieniony, a temp 90 stopni wpadła po prawie 9km ale było cieplej niz zazwyczaj także korek odpada. Co do termostatu to zawsze uzywałem wahlera, niezaleznie jakie posiadałem auto i nigdy nie miałem z nimi problemu, choć wiadomo że wszędzie czarna owca się trafi.

Patrzyłem na forum i pisali coś też o swiecach do podgrzania płynu, co o tym myślicie?

Opublikowano

one sie załanczaja przy temp +3stp. ale jest to tak chore rozwiazanie z zasada działa nie szok. uruchomic silnik- tylko nie moga byc właczone swiatla. jedynie wiatrak wentylacji na 1lub2 bieg aby wiało. to jest jakos powiazane z poborem pradu... nie wytłumacze ci tego profesjonalnie jak nalezy ale tak na chłopski rozum wytlumaczył mi koleś który jest elektornikiem VAG. takze to nie ma ze one sie załaczą i beda grzały cały czas.

ja miałem golfa TDI 94r bez klimy i miał przy silniku taka grzałeczke i teraz w audi tez mam. tesc mój ma passata b5 i z kolei nie ma takiej grzałki.

co do nagrzewania - zalezy od stylu jazdy - zauważyłem po sobie jak jade rano i spokojniutko do 2000rpm to potrzebuje faktycznie kilku km aby wskoczyło 90stp ale jak zaczynam na zimnym silniku jechac na 3 biegu i trzxymajac obr około 3000 to z 4-5km i 90stp wskakuje na blat.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Więc wymieniliśmy termostat na ori, dodatkowo przepłukane zostały węże w układzie troszkę syfu tam było i wymieniłem czujnik temp cieczy bo miał przekłamanie< co innego vag, a co innego temp na blacie> wynik grzeje w aucie, aż parzy, a 90stopni łapie zanim dojade do arbajtu.

Dziękuje panowie za wszelki podpowiedzi i pozdrawiam