Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Numer czujnik prędkości pojazdu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio auto coś mi szarpie. Na vag wyskakuje błąd 00513 engine speed sensor czyli czujnik predkosci pojazdu. Jaki ma on numer i czy jego inna nazwa to czujnik polozenia walu ? Bo w zadnym sklepie nie ma czujnika predkosci. Za jakies zdj tego czujnika tez bd wdzieczny. Mam a4 1.ó ahl z kwietnia 99.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka skrzynia biegów?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Skrzynia manualna. 5 biegow

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

screenhunter04nov032334.jpg

screenhunter01nov032333.jpg

screenhunter02nov032333.jpg[br]Dopisany: 03 Listopad 2010, 23:37_________________________________________________Znalazłem tylko coś takiego, zobacz czy numer Twojej skrzyni jest wśród wymienionych.

Pozdrawiam.[br]Dopisany: 03 Listopad 2010, 23:38_________________________________________________Witam ponownie, dostałem mail od użytkownika abewwa, który miał podobny problem do Twojego, więc go zacytuję :

"Dziś też z tym walczyłem i elektryk stwierdził że to nie czujnik prędkości bo zamontowaliśmy nowy.

Powiedział że najprawdopodobniej to pierścień który obraca się na czujniku wewnątrz skrzyni.

Na twoim rysunku ma nr 23."

screenhunter01nov262355.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Walcze z tym czujnikiem rówinież. Niedziała prędkościomierz.Zarówno na desce i na klimatroniku nie pokazuje prędkości. :wallbash::mysli:

Zrobiłem rozeznanie i kupiłem czujnik prędkości wszystko na to wskazywało że to włąsnie on jest uszkodzony.

dokładnie taki sam jak na rysunku. (ten z nr22). Po podłączeniu nic się nie zmieniło.

sprawdziłem zegary - test vagiem. Poszły wskazówki do góry i wróciły w obrotomierzu i w prędkościomierzu. :mysli:

Pomyślałem - zegary są OK.

Sprawdzamy instalacje - to już robił elektryk - ja sie nie znam :rolleyes:

Powiedział że jest OK.

Włączylismy zapłon i na wyłączonym silniku robiliśmy test z ,,magnesem'' polegający na - wyjęciu czujnika prędkości jazdy z obudowy i obracaniu na około jego końcówki magnesu, co miało wzbudzić impulsy w prędkościomierzu. NIC nawet się nie ruszyła wskazówka prędkościomierza. :kox:

Wszyscy rozłożyli ręce i nie wiadomno co jest :slina:

Pojechałem do Audi i kupiłem - ,,Koło napedowe prędkościomierza''. Na tym rysunku to prawdopodobnie część z numerem 21.

Spróbuje to wymienić jutro zobaczymy czy bedzie ok...

:hi:

Niewiem tylko jak się dostać do tego koła napędowego.

Może macie :cool1: pomysły?