TezFakt Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Witam, Na wstępie zaznaczam, że to mój pierwszy log, w ogóle to nowicjusz ze mnie Autku nic nie dolega, poza ciężkawym rozruchem (2-4s kręcenia po czym puszcza malutką chmurę białego dymu) gdy świece nie są używane, czyli w temp. powyżej 5 (nie wiem czy dobrze pamiętam?) stopni. Jeśli temp spadnie, świece się zagrzeją odpala od strzała. Niedawno był wymieniany rozrząd w ASO i chcę wiedzieć czy jest ok. Nie wiem czy dodatkowo ma to znaczenie, ale kąt wtrysku w grupie 000bs, kolumna 2ga (nie licząc czasu) na zimnym wynosi 81, na ciepłym 52-53 (wyczytałem że wzorcowy jest 51). 004: 004BS: Jeśli czegoś brakuje to dorzucę, ew. poprawię. Z góry dziękuję, Pozdr.
przemik Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Logi wykonałes na max nagrzanym motorze ? ASO wykonalo diagnostyke po wymianie rozrzadu ? Mowili cos na temat tych niskich obrotów ?
TezFakt Opublikowano 20 Października 2010 Autor Opublikowano 20 Października 2010 Tak, VAG 87 stopni, na blacie 90 równe
przemik Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Jesli temp. byla OK to kat wtrysku jest dobry i samo ustawienie rozrzadu tez. Chociaz ja bym lekko opoznil zaplon wtedy wyrownałyby sie odczyty w 004 stat - ale nie jest to konieczne. Zachęcam do wykonania pelnych logow statycznych ( w swietle tych niskich obrótow) oraz 004 dynamicznego.
TezFakt Opublikowano 20 Października 2010 Autor Opublikowano 20 Października 2010 Na temat niskich obrotów nic nie mówili. Po odpaleniu na zimnym jest ok 1000rpm przez może 8-10s, potem dość szybko one spadają do poziomu 720 i na zimnym silniku czuć lekkie drgania (naprawdę minimalnie), natomiast jak się zagrzeje to nawet nie czuć że silnik działa . Zrobiłem log grupy 013 i 014 na zimnym i wartości są dość duże od -0.50 do -1,57, natomiast na ciepłym spadają do poziomu 0,2 do -0,5 (log zaginął ). Zrobię tak jak radzisz, cały komplet statycznych + 004 dynamiczny.
Rekomendowane odpowiedzi