wiury Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Witam. Szukałem na forum ale nikt nie miał takiego dziwnego problemu jak ja. Mianowicie rano po odpaleniu dziwnie silnik pracował nie chciał się wkręcać na obroty. Sprawdziłem temperaturę cieczy na kanale 51 klimatronika i wskazywało cały czas 50st. Po kilku metrach zgasiłem i odpaliłem ponoenie i znowu to samo (kanał 51 - 50st) Dopiero gdy silnik trocjhępopracował temeperatura przekroczyła 50st do zaczeło wskazywać. Co mogło byc przyczyna tego. Walnięty czujnik temperatury cieczy? Wczoraj podłaczałem Vag i żadnych błędów nie było.
wojtek26 Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Nie sprawdzaj na klimatroniku bo tam jest osobny czujnik temp, sprawdz na Vag-u jaka masz temp silnika.
wiury Opublikowano 23 Października 2010 Autor Opublikowano 23 Października 2010 może i masz rację.Sprawdzę. Tylko wcześniej na kanale 51 pokazywał temperaturę zaczynając prawie od takiej jak byłą na zewnątrz i w miarę grzania silnika rosłą, a teraz zaczyna pokazywać od 50st. Nie wiem co jest grane.
wojtek26 Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Mozesz miec uszkodzony ten czujnik ale on ma wpływ na działanie jedynie klimatronika, do ECU jest osobny 4-pinowy
Rekomendowane odpowiedzi