maniek 24 Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Witam, po przejechaniu ok 300-400 km zaczyna mrugać pomarańczowa kontrolka od silnika, wtedy silnik przełącza sie w tryb awaryjny, samochód traci moc, katalizator nagrzewa sie do czerwoności. Po ostygnięciu silnika można kontynuować normalnie jazdę, po czym znów to samo sie powtarza. Byłem na przeglądzie, spaliny są w normie. Co może być przyczyną tej usterki? Dzięki za odpowiedź.
domjenick Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 świece niedomagają,ewentualnie EGT-czyli gazy są zbyt gorące-na co może wskazywać czerwony kolektor,czy katalizator-może jest przytkany kat i nie ma swobodnego przepływu spalin[br]Dopisany: 23 Październik 2010, 21:57_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=131990.0;highlight=migająca+check+engine przerabiałem to samo
maniek 24 Opublikowano 23 Października 2010 Autor Opublikowano 23 Października 2010 Katalizator był sprawdzany i jest wszystko w porządku ale swiece nie były dawno wymieniane, czy mogą być przyczyną usterki? dodam jeszcze ze jest to benzyna
domjenick Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 jasne-u mie tak było w linku,który podałem ,masz wszystko opisane
Rekomendowane odpowiedzi